ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Τι μπορεί να συμβεί στον οργανισμό σας από την υπερβολική λήψη βιταμίνης Α;

Τι μπορεί να συμβεί στον οργανισμό σας από την υπερβολική λήψη βιταμίνης Α;

Η βιταμίνη Α είναι λιποδιαλυτή, κάτι που σημαίνει ότι δεν αποβάλλεται άμεσα από τον οργανισμό, αλλά αντί για αυτό αποθηκεύεται στο λιπώδη ιστό.

Η συγκεκριμένη βιταμίνη περιέχεται στο λάδι που προέρχεται από λιπαρά ψάρια, στο συκώτι και στο γάλα, ενώ μερικές φορές προστίθεται σε γαλακτοκομικά προϊόντα και στη μαργαρίνη.

Συμβάλλει σημαντικά:

  • στη σωματική ανάπτυξη
  • τη όραση
  • το αναπαραγωγικό σύστημα

Παρόλα αυτά, η λήψη μεγάλων ποσοτήτων για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσει τα εξής:

  • Πόνο στις αρθρώσεις και τα οστά
  • Ναυτία, τάση για εμετό
  • Απώλεια όρεξης
  • Απώλεια βάρους
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σουηδική μελέτη διαπίστωσε ότι άνδρες ηλικίας 40-50 ετών με υψηλά επίπεδα βιταμίνης Α έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να υποστούν κατάγματα σε μεγαλύτερη ηλικία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.