ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Ν.Τζανάκης: «Να δώσουμε προνόμια σε εμβολιασμένους – Αν δεν το κάνει η κυβέρνηση θα το κάνουν οι επιχειρήσεις»

Ν.Τζανάκης: «Να δώσουμε προνόμια σε εμβολιασμένους – Αν δεν το κάνει η κυβέρνηση θα το κάνουν οι επιχειρήσεις»

Ο Νίκος Τζανάκης μίλησε σε πρωινή εκπομπή για το χρονικό διάστημα που χρειάζεται η Ελλάδα ώστε να γίνει «πράσινη» στον χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, ο κ. Τζανάκης εκτίμησε πως περί τις 10 Ιουνίου θα έχουμε στη χώρα περίπου 1.000 με 1.100 κρούσματα κορονοϊού, κάτι που θα «πρασινίσει» τον χάρτη.

«Γύρω στις 10 Ιουνίου φαντάζομαι ότι -και με τη βούλα πλέον διεθνών οργανισμών- η Ελλάδα θα είναι σε μεγάλο μέρος -αν όχι καθ’ ολοκληρία, στην πράσινη ζώνη» επεσήμανε ο καθηγητής, ωστόσο προειδοποίησε πως αυτό είναι το καλό σενάριο καθώς παρουσιάζεται μια «αντίσταση» λόγω της μετακίνησης του Πάσχα.

Ο ίδιος εμφανίστηκε θετικός στην πιθανότητα να δοθούν επιπλέον προνόμια σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί, κρίνοντας πως εάν δεν γίνουν από το κράτος θα γίνουν από τις ίδιες τις επιχειρήσεις που θέλουν να περιχαρακώσουν τις δραστηριότητές τους.

Στο άμεσο μέλλον, όπως εκτίμησε, θα υπάρξει και συζήτηση για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμών όχι μόνο για τους γιατρούς αλλά και για άτομα που δουλεύουν σε οίκους ευγηρίας ή φροντίζουν βρέφη.

Σημείωσε πως για να μπορέσει κάποιος σήμερα να διοριστεί ως δάσκαλος ή καθηγητής πρέπει να κάνει εξετάσεις για να διασφαλιστεί ότι δεν έχει φυματίωση, αλλιώς δεν διορίζεται.

Πώς θα αποφύγουμε οριζόντια μέτρα στο μέλλον

Ο κ. Τζανάκης εξέφρασε αγωνία του αναφορικά με την πορεία των εμβολιασμών, αφού θα φτάσουμε στο 50% περί τα μέσα με τέλη Ιουλίου. Εξήγησε ότι από εκεί και πέρα «θα αρχίσει η αντίσταση από αυτούς που δυσπιστούν, που δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο».

«Θα πρέπει πραγματικά να τρέξουμε να εμβολιαστούμε οπωσδήποτε. Το εμβόλιο είναι απόλυτα ασφαλές. Οι επιπλοκές και οι παρενέργειες που προκαλεί είναι αντιμετωπίσιμες στο 99% των περιπτώσεων, είναι πάρα πολύ σπάνιες, μα πάρα πολύ σπάνιες, δεν πρέπει καθόλου να δυσπιστούμε ως προς αυτό το θέμα» ξεκαθάρισε.

Καταλήγοντας σημείωσε πως εάν κυριαρχήσει στη χώρα μας η ινδική μετάλλαξη, τότε το ποσοστό των εμβολιασμών θα πρέπει να αυξηθεί στο 75% – 80% για να αποτραπεί ένα σοβαρό πανδημικό κύμα που ενδεχομένως θα προκαλέσει τη λήψη αποφάσεων για οριζόντια μέτρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.