Σ’ έναν 82χρονο άνδρα από την Αυστρία θα έπρεπε να αφαιρέσει το αριστερό πόδι – αλλά οι γιατροί σημάδεψαν το δεξί. Το λάθος έγινε ως αποτέλεσμα μίας «αλληλουχίας ατυχών περιστάσεων».

Στον άτυχο ηλικιωμένο θα έπρεπε να ακρωτηριαστεί το αριστερό πόδι, ανακοίνωσε την Πέμπτη το νοσοκομείο Freistadt. Ωστόσο, λίγο πριν την επέμβαση της Τρίτης, σημειώθηκε λάθος άκρο.

Ήταν ένας «τραγικός λάθος χειρισμός». Η σύγχυση ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Ο ασθενής πρέπει τώρα να χάσει και το δεύτερο πόδι. Η Ανώτερη Αυστριακή Υπηρεσία Υγείας ανακοίνωσε ολοκληρωμένη έρευνα για το περιστατικό και την παρέδωσε στην Εισαγγελία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με το ιατρικό ιστορικό, ο ασθενής έχει πολλές ασθένειες. Και τα δύο πόδια επηρεάστηκαν, το ένα τόσο σοβαρά που ήταν απαραίτητος ακρωτηριασμός από το ύψος του μηρού. «Δυστυχώς, λόγω μιας αλληλουχίας ατυχών περιστάσεων, συνέβη το λάθος», ανέφερε δελτίο Τύπου. Στον ασθενή και τους συγγενείς του προσφέρθηκε ψυχολογική υποστήριξη. «Διαβεβαιώνουμε ότι κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επιλύσουμε την υπόθεση, να αναθεωρήσουμε και να αμφισβητήσουμε όλες τις εσωτερικές διαδικασίες», ανέφερε το νοσοκομείο.