Επίσημο: Ανοίγουν τα γυμναστήρια και τα γήπεδα 5×5 στις 31 Μαΐου (upd)

Επίσημο: Ανοίγουν τα γυμναστήρια και τα γήπεδα 5×5 στις 31 Μαΐου (upd)

(Ανανέωση 20:05) Στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες για την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων όπως και των ανοιχτών γηπέδων μπάσκετ και 5×5.

Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά για τη νέα πλατφόρμα και το άνοιγμα των γυμναστηρίων:

  • Χρήση γηπέδων 5×5 και γηπέδων μπάσκετ από τη Δευτέρα 31/5 σε ερασιτεχνικό επίπεδο με σελφ τεστ και τα καθιερωμένα υγειονομικά πρωτόκολλα
  • Αθλητικές διοργανώσεις εκτός σταδίων με προϋποθέσεις
  • Επαναλειτουργία των γυμναστηρίων από τη Δευτέρα 31/5 με αλλαγές στα πρωτόκολλα, που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες
  • Οι εκλογές αιρετών εκπροσώπων να γίνονται διά ζώσης, εφόσον τα εγκεκριμένα μέλη δεν είναι πάνω από 150.

Στη συνέχεια, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως από 31/5 ενεργοποιείται ένα νέο εργαλείο στη διαχείριση της πανδημίας. Πρόκειται για το covid19.gov.gr, στο οποίο θα μπορούν όλοι να παρακολουθούν 4 κρίσιμους δείκτες:

  • Τον δείκτη θετικότητας
  • Τον αριθμό των κρουσμάτων ανά 100.000
  • Την πορεία των κρουσμάτων
  • Τον εμβολιασμό του πληθυσμού ανά περιοχή
  • Στη συνέχεια ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δήλωσε ότι «με όπλο τον εμβολιασμό και τα πολλά τεστ, θα διαχειριστούμε με ετοιμότητα το φετινό καλοκαίρι», ενώ ανακοίνωσε:

Η επιτροπή λοιμωξιολόγων αποφάσισε πριν από λίγο «χαλάρωση» των απαγορεύσεων, η οποία περιλαμβάνει τα γυμναστήρια, τις εκκλησίες, το λιανεμπόρια, τους γάμους και τα βαφτίσια.

Συγκεκριμένα, οι λοιμωξιολόγοι αποφάσισαν:

  • Τα γυμναστήρια θα ανοίξουν 31 Μαΐου όπως είχε ανακοινωθεί και την προηγούμενη εβδομάδα αλλά οι εργαζόμενοι και οι αθλούμενοι θα πρέπει να κάνουν self test και να φορούν διπλή μάσκα.
  • Επίσης οι δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων θα ξεκινήσουν με τους όρους που λειτουργεί η εστίαση. Δηλαδή χωρίς μουσική.
  • Στο λιανεμπόριο αυξάνεται η χωρητικότητα με 1 άτομο ανά 25 τ.μ. χωρίς ανώτερο όριο. Από 15 Ιουνίου καταργείται επίσης το 50% στις λαϊκές αγορές.
  • Επίσης στις εκκλησίες θα μπορεί να προσέρχεται ένας πιστός ανά 15 τ.μ.

Την επιτροπή δεν απασχόλησε το θέμα της διεύρυνσης του ωραρίου αλλά και της μουσικής στην εστίαση.

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στις 6 από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.