ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ινδία: 120 εκατ. δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού τον Ιούνιο

Ινδία: 120 εκατ. δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού τον Ιούνιο

Βάσει όσων ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή η κυβέρνηση της Ινδίας, η χώρα θα έχει σχεδόν 120 εκατ. δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 διαθέσιμες για εγχώρια χρήση τον Ιούνιο.

Αυτό σηματοδοτεί σημαντική αύξηση από τις 79,4 εκατ. δόσεις που ήταν διαθέσιμες τον Μάιο.

Η Ινδία έχει χορηγήσει περίπου 212 εκατ. δόσεις, τις περισσότερες μετά την Κίνα και τις ΗΠΑ, αλλά έχει προσφέρει τις απαραίτητες δύο δόσεις μόνο στο 3% περίπου των 1,35 δισ. κατοίκων της.

Σήμερα η χώρα ανακοίνωσε τη μικρότερη ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού εδώ και 46 ημέρες, με 165.553 περιστατικά να καταγράφονται τις προηγούμενες 24 ώρες, ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 3.460.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, υψηλόβαθμος σύμβουλος της κυβέρνησης δήλωσε ότι πάνω από 2 δισ. δόσεις εμβολίων πιθανόν να είναι διαθέσιμες στην Ινδία μεταξύ Αυγούστου και Δεκεμβρίου φέτος, συμπεριλαμβανομένων των σκευασμάτων από δύο ινδικές εταιρίες παρασκευής.

Αρκετά κρατίδια της Ινδίας έχουν αναφέρει σοβαρή έλλειψη εμβολίων, γεγονός που έχει αναγκάσει πολλές περιοχές, μεταξύ των οποίων και την πρωτεύουσα Νέο Δελχί, να δώσουν και πάλι προτεραιότητα στους πολίτες άνω των 45 ετών.

Η Ινδία ξεκίνησε πρόσφατα να χορηγεί το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V, παράλληλα με το σκεύασμα της AstraZeneca που παρασκευάζεται από το Serum Institute of India (SII) και με το Covaxin της ινδικής εταιρίας Bharat Biotech.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.