ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Τενοντίτιδα στον αγκώνα – Πως να την αντιμετωπίσετε ανώδυνα

Τενοντίτιδα στον αγκώνα – Πως να την αντιμετωπίσετε ανώδυνα

Η τενοντίτιδα είναι ένα αρκετά συχνό πρόβλημα που ταλαιπωρεί μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων και δεν αντιμετωπιστεί δημιουργείται μια φλεγμωνώδης διεργασία γύρω από τον τένοντα.

Δημιουργείται ανελαστικότητα, πάχυνση και χρονίζουν τα προβλήματα στο χέρι.

Μπορεί να επηρεαστεί από το πρόβλημα τόσο η εσωτερική πλευρά όσο και η εξωτερική.

Σημαντικό ρόλο παίζουν η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι γειτονικές αρθρώσεις. Η κατάσταση των γειτονικών αρθρώσεων σχετίζεται με προδιαθεσικούς παράγοντες δημιουργίας τενοντίτιδας.

Πώς αντιμετωπίζεται

Παρατηρείται περιορισμός του εύρους κίνησης, δηλαδή δε κλείνει τελείως το χέρι ή δεν στρίβει φυσιολογικά. Στις τεχνικές μυικής ενέργειας, το χέρι τοποθετείται στη θέση περιορισμού, δηλαδή μέχρι εκεί που πάει, μέχρι εκεί που τεντώνει.

Σε αυτή τη θέση, ο γιατρός σας ζητάει να βάλετε δύναμη για να κλείσετε τον αγκώνα, κρατάμε σε αυτή τη θέση για 5 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια, χαλαρώνουμε το χέρι και διατείνουμε για 15 δευτερόλεπτα, όπως φαίνεται και στο βίντεο.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να κερδίσετε τον περιορισμό του χεριού και το κλείσιμο του χεριού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπάρχουν αρκετές έρευνες από την πλευρά της οστεοπαθητικής που δίνουν έμφαση στην κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι γειτονικοί ιστοί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.