Όλο και πιο μικρά παιδιά θέλει να εμβολιάσει με το εμβόλιο της pfizer ο Α.Μπουρλά ο οποίος ανακοίνωσε μέσω Twitter, την μελέτη της χορήγησης του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών.

Το ζήτημα είναι γιατί να βρεθούν στο επίκεντρο του εμβολιασμού και τα μικρά παιδιά από την στιγμή που αποδεδειγμένα δεν διατρέχουν κίνδυνο από τον covid ενώ την ίδια στιγμή κανείς δεν γνωρίζει τις επιπτώσεις ενός εμβολίου σε αυτές τις ηλικίες μακροπρόθεσμα.

Γιατί μην ξεχνάμε ότι οι εμβολιασμοί των ενηλίκων είχαν ξεκινήσει με δεδομένα του κατεπείγοντος λόγω του υψηλού κινδύνου προσβολής τους από την Covid-19 όταν κανονικά ένα εμβόλιο για να αναπτυχθεί θέλει ακόμα και 4-5 ή και περισσότερα χρόνια.

Ποιος ο λόγος της επιμονής τότε;

Πρόκειται για μια ουσιαστική μελέτη για την περαιτέρω αξιολόγηση του εμβολίου η οποία σύμφωνα με τον κ. Μπουρλά εάν επιβεβαιωθεί η ασφάλεια και η ανοσογονικότητα σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα, θα προστατεύσει τόσο την κοινωνία όσο και τα παιδιά.

«Αν και τα δεδομένα δείχνουν ότι η σοβαρή νόσηση covid είναι σπάνια στα παιδιά, ο εκτεταμένος εμβολιασμός είναι ένα κρίσιμο εργαλείο προκειμένου να σταματήσει η μετάδοση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαι ενθουσιασμένος που έχουμε αρχίσει να δοσολογούμε συμμετέχοντες ηλικίας 5 έως 11 ετών σε μια παγκόσμια μελέτη», είπε ο CEO της Pfizer στο Twitter.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!