ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Χάος» με το AstraZeneca: Όχι όσοι έχουν θρομβώσεις – Ναι όσοι έκαναν την 1η δόση – Όχι όσοι είναι κάτω των 60!

«Χάος»  με το AstraZeneca: Όχι όσοι έχουν θρομβώσεις – Ναι όσοι έκαναν την 1η δόση – Όχι όσοι είναι  κάτω των 60!

Μπάχαλο με το εμβόλιο της AstraZeneca. Η επιτροπή εμβολιασμών απαγορεύει τη χορήγησή του στους κάτω των 60, αλλά όσοι έχουν την 1η δόση συνιστάται να κάνουν και 2η δόση έστω και είναι κάτω των 60!

Η “ενημέρωση” γίνεται απο την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Η Μαρία Θεοδωρίδου ανακοίνωσε επίσημα πως το εμβόλιο της AstraZeneca θα χορηγείται πλέον μόνο στις ηλικίες άνω των 60 ετών, όπως είχαμε ήδη αναφέρει.

Παράλληλα, στην περίπτωση του AstraZeneca παραμένει η «σύσταση» για να γίνεται η 2η δόση με το ίδιο εμβόλιο που έχει πραγματοποιηθεί και η 1η δόση, δηλαδή το… AstraZeneca, αλλά δεν διευκρινίζει τι γίνεται με τους κάτω των 60 που έκαναν την 1η δόση καθώς σταματά για τους κάτω των 60 αλλά ταυτόχρονα όσοι το έχουν κάνει και δεν έχουν σύμπτωμα θρόμβωσης συνιστάται να κάνουν και τη 2η δόση.

Εξαιρούνται τα άτομα που στην πρώτη δόση είχαν σοβαρές παρενέργειες, όπως τα περιστατικά θρομβώσεων και έτσι θα πρέπει να αναζητήσουν άλλο εμβόλιο για την δεύτερη δόση!

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο κάποιοι που έχουν κάνει την πρώτη δόση με AstraZeneca να θελήσουν να κάνουν με άλλο εμβόλιο τη δεύτερη δόση, η κυρία Θεοδωρίδου δήλωσε ότι η σύσταση γίνεται για να κάνει καλύτερα τα πράγματα και όχι για να τα χειροτερέψει.

Αυτό το πρόγραμμα του mix-n-match είναι κάτι το οποίο έχει υιοθετηθεί σε μικρή κλίμακα σε ορισμένες χώρες, αλλά δεν ξέρουμε ακόμα με ακρίβεια και σε βάθος χρόνος το ανοσολογικό αποτέλεσμα του συνδυασμού των εμβολίων, πρόσθεσε.

Σε όσους έχουν νοσήσει η σύσταση για μία δόση εμβολίου στους 6 μήνες μετά τη νόσο ισχύει και έχει το χαρακτήρα της επαναληπτικής για όσους έχουν νοσήσει.

Η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα η οποία επιβάλλει περιορισμούς στους εμβολιασμούς της AstraZeneca και ενώ το pronews.gr είχε θέσει θέμα ασφάλειας και του συγκεκριμένου εμβολίου μετά τις απαγορεύσεις που είχαν ξεκινήσει στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης εδώ και τρεις μήνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.