ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Επιδημιολόγοι για σημάδια υποχώρησης της πανδημίας: «Ευτυχώς ήρθε το καλοκαίρι»

Επιδημιολόγοι για σημάδια υποχώρησης της πανδημίας: «Ευτυχώς ήρθε το καλοκαίρι»

Για ακόμα μια φορά οι κυβερνητικοί “ειδικοί” ξεστομίζουν το αυτονόητο ότι κανένα μέτρο και εμβολιασμός δεν είναι ο παράγοντας απομείωσης της πανδημίας παρά μόνο το ότι ήρθε το καλοκαίρι και ανέβηκε ουσιαστικά η θερμοκρασία.

Από εκεί και πέρα για ακόμα μια φορά αν και κυβερνώντες θέλουν να ρίξουν την ευθύνη στον απλό λαό για ένα ενδεχόμενο 4ο κύμα προσπαθώντας να τον “εκβιάσουν” ώστε να κάνει το εμβόλιο ενώ ξεκίνησαν ήδη οι αναφορές περί τρίτης δόσης εμβολίου (να δικαιολογηθεί και η αγορά) αλλά και προσπάθειες για στήριξη του Astrazeneca ακόμα.

O γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου πραγματοποίησαν ενημέρωση για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στην Ελλάδα.

Η Μαρία Θεοδωρίδου δήλωσε ότι το καλοκαίρι είναι σύμμαχος στην μάχη κατά της πανδημίας, αλλά… πρόσθεσε και ένα “ηρωικό” ότι η αποκλιμάκωση του τρίτου κύματος οφείλεται κυρίως στους εμβολιασμούς, αλλά και τα μέτρα που έχουν ληφθεί!

Η ινδική μετάλλαξη (Δέλτα) με την αυξημένη μεταδοτικότητα δημιουργεί μία ανησυχία για τη δημιουργία τέταρτου κύματος, όμως η ένταση ενός τέτοιου κύματος θα είναι ασθενέστερη σε νοσηλείες και θανάτους και θα αφορά αποκλειστικά τους ανεμβολίαστους.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η προστασία από το εμβόλιο της Pfizer έναντι της μετάλλαξης Δέλτα είναι στο 86% και της AstraZeneca στο 66%.

Σε ό,τι αφορά την πιθανότητα χορήγησης δεύτερης δόσης με άλλο εμβόλιο, η κυρία Θεοδωρίδου σημείωσε ότι σε 20 από τις 28 της ΕΕ συσταίνεται να γίνεται η δεύτερη δόση με το ίδιο εμβόλιο και αυτή είναι η σύσταση της Επιτροπής (Πάντως η Μέρκελ δεν τους άκουσε και έκανε άλλο εμβόλιο ως δεύτερη δόση και όχι Astrazeneca).

Η χορήγηση δύο διαφορετικών τύπων εμβολίων είναι ακόμη υπό μελέτη, υπάρχουν όμως στοιχεία με ευοίωνες προβλέψεις για το συνδυασμό εμβολίων.

«Καμία δεύτερη δόση δεν πρέπει να καθυστερήσει ή να χαθεί. Κανείς δεν πρέπει να μείνει ανεμβολίαστος. Το εμβολιαστικό πρόγραμμα δεν θα κάνει διακοπές. Το τείχος ανοσίας πρέπει να υψωθεί» τόνισε.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο χορήγησης τρίτης δόσης, (καθώς κάπου πρέπει να πάνε τα εμβόλια που αγόρασε η κυβέρνηση) η κυρία Θεοδωρίδου ξεκαθάρισε ότι αν θα χρειαστεί θα καθοριστεί από μελέτες. Προς το παρόν, η ανοσία με τις δύο δόσεις φαίνεται ότι κρατά περισσότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Τέλος για την πιθανότητα να υπάρξει υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους υγειονομικούς, η ίδια τόνισε ότι αυτό αποτελεί «έσχατη λύση» και ευελπιστεί να αρκέσει η σωστή ενημέρωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.