ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Συναγερμός στη Βρετανία: Αυξήθηκαν 50% τα κρούσματα σε μία μόλις εβδομάδα εξαιτίας της ινδικής μετάλλαξης

Συναγερμός στη Βρετανία: Αυξήθηκαν 50% τα κρούσματα σε μία μόλις εβδομάδα εξαιτίας της ινδικής μετάλλαξης

Σε συναγερμό βρίσκονται οι βρετανικές υγειονομικές αρχές εξαιτίας της απότομης αύξησης των κρουσμάτων, σε μία μόλις εβδομάδα, με την ταχεία διασπορά της ινδικής μετάλλαξης να προκαλεί σοβαρή ανησυχία σε όλο τον κόσμο.

Οι υγειονομικές αρχές, ανά τον κόσμο, κρούουν τον κώδωνα για ένα νέο κύμα πανδημίας λόγω της παραλλαγής που είναι κατά 50% πιο μεταδοτική από τη βρετανική και τείνει να επικρατήσει παγκοσμίως.

Στη Βρετανία, πάντως, πάνω από το 90% των κρουσμάτων προέρχεται από μολύνσεις από το ινδικό στέλεχος. Ο υψηλός βαθμός της διασποράς αποτυπώνεται και στα αριθμητικά δεδομένα: σε μία μόλις εβδομάδα τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 50% στη Γηραιά Αλβιόνα, ενώ και οι θάνατοι ακολουθούν μια αυξητική τάση, όμως υπάρχουν κάποια δείγματα σταθεροποίησης στις λοιμώξεις από τη στιγμή που ο δείκτης μεταδοτικότητας R παραμένει ο ίδιος επί τρεις συνεχόμενες εβδομάδες.

Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν στη Βρετανία άλλα 15.810 περιστατικά, αριθμός ανεβασμένος κατά 50,9% σε σχέση με την περασμένη Παρασκευή.

Παράλληλα, καταγράφηκαν άλλοι 18 θάνατοι, που σημαίνει αύξηση κατά 63% σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα. Ο μέσος αριθμός των θανόντων μέσα σε αυτή την εβδομάδα ήταν 16.

Ο δείκτης μεταδοτικότητας R κυμαίνεται από 1,2 μέχρι 1,4.

Το γεγονός ότι ο δείκτης δεν έχει σημειώσει σημαντική μεταβολή, το τελευταίο διάστημα, αποδεικνύει ότι η έξαρση κορωνοϊού έχει κάπως κοπάσει.

Κορυφαίοι αξιωματούχοι του βρετανικού υπουργείου Υγείας διαμηνύουν ότι το σχέδιο θα προχωρήσει όπως είναι προγραμματισμένο, δηλαδή θα υπάρξει ολική επαναφορά στην κανονικότητα στις 19 Ιουλίου.

Ωστόσο, ο Μπόρις Τζόνσον δέχεται πιέσεις από μέλη του κόμματός του για άρση των περιορισμών στις 5 Ιουλίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έχει παρατηρηθεί ότι τα κρούσματα ινδικής μετάλλαξης στη Βρετανία είναι, κατά βάση, νέοι και ανεμβολίαστοι. Οι ειδικοί σε όλο τον κόσμο τονίζουν, πάντως, ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι προστατεύονται από το ινδικό στέλεχος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.