Η Α.Λινού υπαινίσσεται ότι το bonus των 150€ για διακοπές μπορεί να είναι το εισιτήριο για ταξίδι «χωρίς επιστροφή»

Η Α.Λινού υπαινίσσεται ότι το bonus των 150€ για διακοπές μπορεί να είναι το εισιτήριο για ταξίδι «χωρίς επιστροφή»

Φόβοι ότι το bonus των 150 ευρώ θα μπορούσε να αποβεί τραγικό για τους νέους ηλικίας 18 έως 25 ετών, που θα πείθονταν από το δόλωμα και θα το έκαναν το εμβόλιο αδιαφορώντας για τις συνέπειες για την υγεία τους, εξέφρασε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού αναφορικά με την αδιανόητη εξαγγελία του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη.

Στις δηλώσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «επιβράβευση» των νέων στους οποίους εδώ και ένα χρόνο εναποθέτει τις ευθύνες για την διασπορά του ιού, όμως την ίδια στιγμή οι πολίτες κάνουν λόγο για απόπειρα «ψηφοθηρίας» σε μια ηλικιακή ομάδα που φέρεται να είναι ακράδαντα απογοητευμένη.

Η Αθηνά Λινού εκφράζει την έντονη ανησυχία και την διαφωνία της για το λεγόμενο Freedom Pass που προσφέρει 150 ευρώ στους νέους για να το ξοδέψουν σε διακοπές, συναυλίες και θεάματα.

Το «τυράκι» που πέταξε ο πρωθυπουργός στους νέους προκειμένου να τους πείσει να εμβολιαστούν τη στιγμή που η χώρα έχει μείνει πίσω στην εμβολιαστική διαδικασία, θυμίζει τακτική που ακολουθήθηκε σε χώρες της Ασίας, με τις κυβερνήσεις να δίνουν ως δώρα στους εμβολιασμένους, κότες για το μεσημεριανό τραπέζι.

Μια κίνηση που δεν έχει απαντηθεί έως τώρα σε άλλη χώρα της Ευρώπης.

Σύμφωνα με την Αθηνά Λινού «είναι λάθος να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να κάνουν πράγματα μετά την πρώτη δόση και μάλιστα σε 24 ώρες από την πρώτη δόση».

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ υπενθυμίζει ότι η πρώτη δόση του εμβολίου δεν προστατεύει από την μετάλλαξη Δέλτα: «Εμένα αυτή η εξαγγελία με έκανε να ανησυχήσω ιδιαίτερα – δεν ξέρω αν είναι καλή ή κακή κίνηση. Ξέρουμε ότι η πρώτη δόση δεν καλύπτει καθόλου το variant Δέλτα, ελάχιστα, επομένως είναι πολύ επικίνδυνο ιατρικά. Επομένως, αν προκριθεί μια τέτοια κίνηση να είναι 15 μέρες μετά τη δεύτερη δόση» τόνισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, η ίδια απαντώντας στην ερώτηση για το αν η Επιτροπή των Ειδικών έδωσε το «πράσινο φως» για το Freedom Pass στους νέους, η κα. Λινού είναι βέβαιη ότι η κυβέρνηση δεν συμβουλεύτηκε την Επιτροπή: «Προφανώς δεν τους συμβουλεύτηκαν. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας απλός γιατρός που διαβάζει στοιχειωδώς τη διεθνή βιβλιογραφία θα συμβούλευε και θα συμφωνούσε με κάτι τέτοιο. Όλες οι μελέτες λένε ότι είναι γύρω στο 30% η προστασία στο συγκεκριμένο στέλεχος που μας απασχολεί τώρα, το Δέλτα. Η πλειονότητα είναι υποψήφιοι να κολλήσουν και να κολλήσουν σοβαρά» δήλωσε και πρόσθεσε ότι είναι επικίνδυνο οι νέοι να ενθαρρύνονται να κινηθούν και να κάνουν δραστηριότητες πριν περάσουν 15 μέρες από την δεύτερη δόση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.