Τελικά, ποιος είναι ο «κερατάς» των Βρυξελλών;

Ξεχάστε την ινδική μετάλλαξη: Ήρθε η κολομβιανή – Εντοπίστηκε στην Πάτρα το πρώτο κρούσμα

Ξεχάστε την ινδική μετάλλαξη: Ήρθε η κολομβιανή – Εντοπίστηκε στην Πάτρα το πρώτο κρούσμα

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Μετά την ινδική (Δέλτα) μετάλλαξη τώρα εμφανίστηκε και η κολομβιανή μετάλλαξη του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Πρόκειται για το στέλεχος Β.1.621 της μετάλλαξης «Κάπα».

Η μετάλλαξη αυτή προέρχεται από την Κολομβία και εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας στις 9 Ιουνίου, στην Πάτρα.

Υπενθυμίζεται ότι η Πάτρα ήταν από τις πρώτες περιοχές στην οποία εμφανίστηκε την άνοιξη και η μετάλλαξη Δέλτα.

Το περιστατικό προκάλεσε ανησυχία, καθώς στη χώρα μας έχουν εντοπιστεί συνολικά και 29 κρούσματα που φέρουν με το μεταλλαγμένο στέλεχος Δέλτα.

Πιο μεταδοτική, λιγότερο παθογόνος

Ωστόσο ο καθηγητής Μικροβιολογίας του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος., έσπευσε σήμερα να μας καθησυχάσει λέγοντας πως ναι μεν η μετάλλαξη είναι πιο μεταδοτική, αλλά όχι τόσο παθογόνα.

Σχολιάζοντας τη μετάλλαξη από τη Κολομβία, η οποία εντοπίστηκε χθες στην Πάτρα, σημείωσε ότι οι μεταλλάξεις είναι μια αέναη διαδικασία χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι απομακρύνεται το τέλος της πανδημίας.

«Ο ιός μπορεί να εξασθενήσει. Οι κλώνοι που επικρατούν συνήθως είναι πιο μεταδοτικοί και λιγότερο παθογόνοι. Το ρεαλιστικό σενάριο είναι να μείνει όπως η γρίπη» υπογραμμίζοντας ότι πρέπει ο κόσμος να εμβολιαστεί ώστε να μην αφήνει ανοιχτό χώρο στις μεταλλάξεις να αναπτυχθούν.

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους για μετακινήσεις στα νησιά μόνο με rapid ή μοριακό τεστ, ο κ. Βατόπουλος επισήμανε ότι θα κριθούν εκ του αποτελέσματος.

«Το θέμα είναι να πειστεί ο κόσμος να εμβολιαστεί. Αν δεν εμβολιαστεί ο κόσμος θα έχουμε συνεχείς αναζωπυρώσεις, θα έχουμε μεταλλάξεις, το πρόβλημα θα διαιωνίζεται. Δε διαφωνώ με τα μέτρα, απλώς δε θα πρέπει να περνάνε ότι είναι κάτι το εκδικητικό, ότι δηλαδή αφού δεν εμβολιάζεσαι, θα σε τιμωρήσω», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.