ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Ν.Σύψας: «Πιθανό το νέο καθολικό lockdown τον Αύγουστο» – «Εμείς θέλουμε να φοράτε όλοι μάσκες»

Ο Ν.Σύψας: «Πιθανό το νέο καθολικό lockdown τον Αύγουστο» – «Εμείς θέλουμε να φοράτε όλοι μάσκες»

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας μέλος της διορισμένης από την κυβέρνηση επιτροπής των «ειδικών» αποκάλυψε ότι συζητούν από κοινού με την κυβέρνηση για νέο καθολικό lockdown.

Ο Νίκος Σύψας είπε πως είναι ανοικτό το ενδεχόμενο επιβολής καθολικού lockdown στη χώρα, κάτι που σημαίνει πως πιθανότατα δεν θα εφαρμοστεί το lockdown μόνο σε ανεμβολίαστους, όπως λέει η κυβέρνηση.

«Έχουν γίνει πολλές φορές οι δηλώσεις αυτές στο παρελθόν, ότι δεν θα κλείσουμε ποτέ και είδατε τα αποτελέσματα. Καλό θα είναι να μην γίνονται τέτοιες δηλώσεις, θα δούμε», είπε ο Νίκος Σύψας.

Να θυμίσουμε πως και πέρσι τέτοια εποχή η κυβέρνηση διαβεβαίωνε πως η χώρα δεν θα ξανά κλείσει, παρόλα αυτά ζήσαμε έξι ακόμη μήνες σκληρού lockdown, το οποίο βέβαια δεν βοήθησε σε τίποτα τη χώρα.

Ο Νίκος Σύψας είπε πως «αν δεν έχουμε πιάσει το 60% της ανοσίας, σχεδόν όλοι οι ανεμβολίαστοι θα μολυνθούν από τη μετάλλαξη Δέλτα και θα έχουμε πολύ μεγάλη πίεση στο εθνικό σύστημα υγείας οπότε αναγκαστικά θα πάμε σε οριζόντια περιοριστικά μέτρα».

Παράλληλα ο Νίκος Σύψας μίλησε για έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού στα μέσα Αυγούστου επισημαίνοντας ότι είναι σε μεγάλη ένταση στην Ελλάδα η διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα.

Ο κ. Σύψας, επεσήμανε επίσης ότι η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων δεν είπε ποτέ να βγουν οι μάσκες και είναι εντελώς λάθος το μήνυμα που μεταφέρθηκε στην κοινωνία και οι δηλώσεις περί απόφασης να βγουν οι μάσκες. Άρα κατά τον ίδιο οι μάσκες πρέπει να επιστρέψουν!

Η επιτροπή το μοναδικό που είπε είναι ότι όταν κάποιος βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο που δεν υπάρχει κανένας συνωστισμός μπορεί πρόσκαιρα να βγάλει τη μάσκα.

Όσον αφορά στο 4ο κύμα της πανδημίας ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας επεσήμανε ότι το βλέπει στο βάθος του ορίζοντα και ότι είναι θέμα χρόνου να μας έρθει.

Η μετάλλαξη Δέλτα κάνει διασπορά «κάτω από τα ραντάρ», υπογράμμισε, είναι η πιο μεταδοτική που έχει εμφανιστεί και ακόμα ερευνάται για να διαπιστωθεί εάν είναι και πιο θανατηφόρος, στοιχείο που μέχρι σήμερα δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Ο Νίκος Σύψας προέτρεψε τους πολίτες να πάνε να εμβολιαστούν ενώ προέβλεψε ότι σύντομα θα έχουμε δυο Ελλάδες, δηλαδή, περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού και υψηλά ποσοστά μόλυνσης οπότε δεν αποκλείεται να λαμβάνονται τοπικά περιοριστικά μέτρα.

Τα στοιχεία μέχρι στιγμή δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού μεταξύ των νέων ανθρώπων και σε χώρους διακοπών και προέβλεψε ότι η μετάλλαξη Δέλτα θα χτυπήσει τους ανεμβολίαστους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.