Το όποιο «κόμμα Καρυστιανού» -αν υπάρξει- θα γίνει 40 ημέρες πριν τις εκλογές. Τέλος!

Covid-19: Η φαρμακευτική εταιρία Sothema θα ξεκινήσει σύντομα να παράγει το κινεζικό εμβόλιο της Sinopharm

Covid-19: Η φαρμακευτική εταιρία Sothema θα ξεκινήσει σύντομα να παράγει το κινεζικό εμβόλιο της Sinopharm

Η φαρμακευτική εταιρία Sothema στο Μαρόκο θα αρχίσει σύντομα την παραγωγή πέντε εκατ. δόσεων μηνιαίως του κινεζικού εμβολίου Sinopharm κατά της COVID-19 στη χώρα, όπως μετέδωσε χθες, Δευτέρα, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MAP.

Η ανακοίνωση έγινε σε μία τελετή υπό την προεδρία του βασιλιά Μοχάμεντ του 6ου, στη διάρκεια της οποίας η κυβέρνηση του Μαρόκου, η Sinopharm και η Sothema, η επίσημη εταιρική επωνυμία της οποίας είναι Société Thérapeutique Marocaine, υπέγραψαν συμφωνίες για την παραγωγή του εμβολίου στο Μαρόκο, το οποίο έχει πληθυσμό περίπου 36 εκατομμυρίων κατοίκων.

Στην ίδια εκδήλωση, η κυβέρνηση του Μαρόκου υπέγραψε επίσης μία συμφωνία με τη σουηδική Recipharm αναφορικά με την ίδρυση ενός εργοστασίου στο Μαρόκο για την παραγωγή άλλων σημαντικών εμβολίων.

Το Μαρόκο ενεργοποίησε μία εμβολιαστική εκστρατεία κατά της COVID-19 τον Ιανουάριο, ενώ έχει εμβολιάσει περισσότερους ανθρώπους κατά της πανδημίας σε σύγκριση με άλλες αφρικανικές χώρες.

Μέχρι την 5η Ιουλίου, το Μαρόκο είχε διαθέσει 19,23 εκατομμύρια δόσεις των εμβολίων της Sinopharm και της AstraZeneca κατά της COVID-19. H χώρα έχει λάβει 20,4 εκατομμύρια δόσεις μέχρι τώρα και προγραμματίζει να εμβολιάσει όλο τον πληθυσμό της με ηλικία άνω των 17 ετών.

Το Μαρόκο έχει αναφέρει 534.550 περιστατικά μολύνσεων από την COVID-19 και 9.319 θανάτους εξαιτίας του κορωνοϊού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.