Τι είπε για τη χορήγηση 4ης δόσης στους 30 - 59 ετών

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, λίγες ώρες πριν από την έκτακτη ενημέρωση των αρμοδίων για τον εμβολιασμό, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή, για την εξέλιξη της πανδημίας, την αναγκαιότητα ή μη της τέταρτης δόσης του εμβολίου για τον κορωνοϊό καθώς και για τον «Προσωπικό Γιατρό».

«Σε ότι αφορά τον εμβολιασμό με 4η δόση των ανθρώπων που είναι από 30 έως 60 δεν είναι ένα απλό πράγμα για να πούμε κάντε το ή μη το κάνετε», δήλωσε ο κ. Εξαδάκτυλος και πρόσθεσε ότι «η συμβουλή για αυτές τις ηλικίες πρέπει να είναι ατομική».

Θα έπρεπε ήδη να έχουμε επαναφέρει τη μάσκα

Όσον αφορά την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα ο κ. Εξαδάκτυλος δήλωσε ότι «από παρανόηση εγκαταλείψαμε το πιο απλό και το πιο αποτελεσματικό μέτρο προστασίας που είναι η χρήση της μάσκας».

Ο ίδιος χαρακτήρισε αναστρέψιμη τη διασπορά του κορωνοϊού τονίζοντας ότι μετά από δυόμιση χρόνια ξέρουμε όλοι πώς προστατεύεται η υγεία μας και το τι πρέπει να κάνουμε για να αποφύγουμε τη μετάδοση.

«Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο ωριμότητας για να μη χρειαζόμαστε το πρόστιμο για να το πράξουμε», είπε και πρόσθεσε ότι «τη μάσκα ως κοινωνία θα έπρεπε ήδη να την έχουμε επαναφέρει». Υποστήριξε μάλιστα ότι τα αυστηρά μέτρα όπου εφαρμόστηκαν απέτυχαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μιλώντας για τον «Προσωπικό Γιατρό» που ξεκινάει αύριο ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι στόχος είναι όλοι οι Έλληνες να αποκτήσουν έναν γιατρό αναφοράς.