ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Α.Φάουτσι: Ακόμη και στο τελευταίο του briefing κάλεσε τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν (βίντεο)

Ο Αμερικανός γιατρός αποχωρεί τον Δεκέμβριο αφού υπηρέτησε επί 54 χρόνια στον τομέα της δημόσιας υγείας

Α.Φάουτσι: Ακόμη και στο τελευταίο του briefing κάλεσε τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν (βίντεο)

Ο Δρ Άντονι Φάουτσι, ο διάσημος Αμερικανός γιατρός που διασύρθηκε όταν ανέλαβε να συντονίσει την απάντηση των ΗΠΑ στην πανδημία της Covid-19, έκανε σήμερα την τελευταία του ενημέρωση στον Λευκό Οίκο και ακόμη και τώρα επέλεξε να προωθήσει τον εμβολιασμό.

Ο Φάουτσι, που σκοπεύει να αποχωρήσει σύντομα από τη θέση του κορυφαίου ιατρικού συμβούλου του προέδρου Τζο Μπάιντεν, έχει ασχοληθεί με πολλά ακανθώδη θέματα και υγειονομικές κρίσεις, από την επιδημία του AIDS, μέχρι τη γρίπη των πτηνών και τον Έμπολα.

Όμως οι χειρισμοί του στην πανδημία της Covid-19 –και οι κατηγορηματικές δηλώσεις του, από το πόντιουμ του Λευκού Οίκου, ότι οι Αμερικανοί πρέπει να αλλάξουν συμπεριφορά– ήταν που τον έκαναν ήρωα για τους υπέρμαχους της δημόσιας υγείας, εχθρό για κάποιους στη δεξιά και διασημότητα μεταξύ των γραφειοκρατών που έχουν συνηθίσει να μοχθούν στην αφάνεια. Ο Φάουτσι έχει δεχτεί πολλές απειλές για τη ζωή του όλα αυτά τα χρόνια.

Στην τελευταία ενημέρωση των δημοσιογράφων ο Φάουτσι ενθάρρυνε τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν για την Covid-19 και να κάνουν την αναμνηστική δόση, ενώ επέμεινε για την αποτελεσματικότητα της προστατευτικής μάσκας.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα με τους περισσότερους καταγεγραμμένους θανάτους λόγω της Covid-19, με πάνω από ένα εκατομμύριο θύματα.

Δείτε βίντεο:

Στην τελευταία εμφάνισή του στον Λευκό Οίκο ο Δρ Άντονι Φάουτσι προτρέπει τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν για την Covid-19

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Όταν βλέπω ανθρώπους σε αυτή χώρα, εξαιτίας του διχαστικού λόγου στη χώρα μας (…) να μην εμβολιάζονται για λόγους που δεν έχουν καμία σχέση με τη δημόσια υγεία αλλά με τον διχασμό και τις ιδεολογικές διαφορές, αυτό, ως γιατρό, με πονάει. Δεν θέλω να δω τους πάντες να νοσηλεύονται, δεν θέλω να δω κανέναν να πεθαίνει από την Covid. Είτε είστε ακροδεξιός Ρεπουμπλικάνος ή ακροαριστερός Δημοκρατικός, δεν έχει καμία σημασία για μένα», τόνισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.