ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Α.Κοτανίδου: Με μείον 740 άτομα λειτουργούν οι ΜΕΘ τις χώρας – Τι ανέφερε για τις μάσκες

Η πνευμονολόγος παραδέχτηκε την τεράστια έλλειψη προσωπικού στις ΜΕΘ

Α.Κοτανίδου: Με μείον 740 άτομα λειτουργούν οι ΜΕΘ τις χώρας – Τι ανέφερε για τις μάσκες

Για την κατάσταση στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της χώρας, αλλά και για τα σενάρια περί επιστροφής της μάσκας σε κλειστούς χώρους μίλησε η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής θεραπείας, Διευθύντρια ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Αναστασία Κοτανίδου.

Η κ. Κοτανίδου, σε συνέντευξή της σε ραδιοφωνικό σταθμό ανέφερε ότι η λειτουργία των ΜΕΘ είναι ασφαλής, παραδεχόμενη, ωστόσο, την τεράστια έλλειψη προσωπικού και το γεγονός ότι οι άνθρωποι που δουλεύουν στις εντατικές κάνουν τα αδύνατα δυνατά να τα καταφέρουν και να σώσουν ζωές.

Η καθηγήτρια παραδέχτηκε το μεγάλο κενό που υπάρχει στην ειδικότητα των εντατικολόγων, επισημαίνοντας ότι την επόμενη πενταετία δεν θα υπάρχουν νέοι γιατροί και εξηγεί γιατί: «Από μία μικρή καταγραφή που έκανα στο 90% των μονάδων στην Ελλάδα, φαίνεται ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, πάνω από 170 άτομα, είναι διευθυντές. Και το 25% από αυτούς είναι άνω των 60. Το ποσοστό, άνω των 55 είναι πολύ μεγαλύτερο. Στη χώρα μας, από τις 210 θέσεις που έχουμε για εξειδίκευση στην εντατική θεραπεία, οι 149 είναι κενές. Το 72% δηλαδή από τις θέσεις των νέων στελεχών είναι κενές».

Η ίδια σημείωσε ότι υπάρχει ανάγκη για 600 νοσηλευτές και 140 γιατρούς στην εντατική θεραπεία.

Σε ό,τι αφορά στην πανδημία η κ. Κοτανίδου ερωτώμενη αν υπάρχει ενδεχόμενο να επιστρέψει η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους όπως πχ. στη Γερμανία, απάντησε κατηγορηματικά ότι καμία τέτοια συζήτηση δεν έχει γίνει από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.