ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Aμερικανός μετά τον εμβολιασμό με Ρfizer: «Θα έπρεπε να είμαι νεκρός»

«Είχα ένα σοβαρό επεισόδιο ζαλάδας»

Aμερικανός μετά τον εμβολιασμό με Ρfizer: «Θα έπρεπε να είμαι νεκρός»

Ο Αμερικανός Robyn “Rob” Forbes είχε πετύχει έναν από τους σημαντικότερους στόχους στην ζωή του.

Στα τέλη του 2019, μπόρεσε να γίνει ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης που μπορούσε να περάσει χρόνο με τις δύο κόρες του και να απολαύσει χόκεϊ, ορεινή ποδηλασία και άλλες δραστηριότητες.

Η γεμάτη ζωή του Forbes σταμάτησε, ωστόσο, λίγο μετά τις 4 Μαρτίου 2021, όταν έλαβε την πρώτη του δόση του εμβολίου Pfizer για τον COVID-19 .

Μέσα σε λίγες μέρες, ο Forbes άρχισε να αντιμετωπίζει μια σειρά από σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες, με αποτέλεσμα τελικά να υποβληθεί σε θεραπεία καρδιακού επανασυγχρονισμού (CRT), μια διαδικασία που περιλαμβάνει την εμφύτευση μιας συσκευής στο στήθος για την διόρθωση σοβαρών προβλημάτων καρδιακού ρυθμού.

Σε μια συνέντευξη στο The Defender , ο Forbes περιέγραψε τα συμπτώματα που προκλήθηκαν (μετά) από το εμβόλιο

«Την στιγμή του τραυματισμού μου», είπε ο Forbes, «ήμουν στην καλύτερη φόρμα ολόκληρης της ζωής μου»».

Ο Forbes είπε στο The Defender ότι επειδή η σύζυγός του είναι δασκάλα, προσφέρθηκε σε αυτήν και τα μέλη της οικογένειάς της το εμβόλιο σχετικά νωρίς, τον Μάρτιο του 2021. Ωστόσο, ο Forbes αρχικά δεν ήθελε το εμβόλιο.

Ωστόσο, τελικά ένιωσε υποχρεωμένος να εμβολιαστεί, λέγοντας στο The Defender:

«Η τεράστια κοινωνική πίεση για να εργαστώ, με έκανε να φτάσω στο σημείο εμβολιασμού».

Ο Forbes είπε ότι το φαρμακείο όπου έκανε το εμβόλιο «δεν κατέγραψε τον αριθμό παρτίδας ούτε [παρείχε] κάρτα την ημέρα του πρώτου εμβολιασμού».

«Θα έπρεπε να είμαι νεκρός. Δεν θα έπρεπε να είμαι εδώ», είπε μεταξύ άλλων και συνέχισε:

«Είχα ένα σοβαρό επεισόδιο ζαλάδας και έπρεπε να καθίσω σε ένα παγκάκι στην είσοδο για να μην πέσω. Ποτέ δεν είχα νιώσει τόσο έντονη ζάλη πριν.

Στις 15 Μαρτίου 2021,  καθώς επέστρεφε στο κτήριο στην δουλειά ζαλίστηκα ακόμα περισσότερο. Είχα φορέσει ένα ρολόι Apple και έτρεξα το ΗΚΓ [ηλεκτροκαρδιογράφημα] αμέσως όταν παρατήρησα ότι ο σφυγμός μου ήταν γρήγορος και ότι ένιωθα την καρδιά μου να χτυπά. Η καρδιά μου ήταν στους 226 bpm [χτύπους ανά λεπτό.

Μετά από περίπου 10 λεπτά, αποφάσισα να τηλεφωνήσω στον τότε PCP [τον ιατρό πρωτοβάθμιας περίθαλψης] και να δω τι μου είπαν. Χρειάστηκαν 5 λεπτά για να μου συστήσουν να πάω στα επείγοντα και ότι δεν ήταν φυσιολογικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πήγα στο νοσοκομείο, με έβαλαν κάτω αφού τα φάρμακα δεν επανέφεραν τον ρυθμό και μου έκαναν ηλεκτροσόκ. Θα έπρεπε να είμαι νεκρός».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.