ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Άνοια: Ο εύκολος τρόπος για να μειώσουμε τις πιθανότητες κινδύνου

Πώς θα θα καθυστερήσει η γήρανση του εγκεφάλου μας;

Άνοια: Ο εύκολος τρόπος για να μειώσουμε τις πιθανότητες κινδύνου

Η άνοια τρομάζει τους ειδικούς περισσότερο και από μια νέα πανδημία, Τα νούμερα με τα ποσοστά άνοιας αυξάνονται συνεχώς, αλλά το πιο τρομακτικό είναι ότι έχει πέσει η ηλικία στην οποία πλέον εμφανίζεται.

Όμως μπορούμε να αναλάβουμε δράση και να βοηθήσουμε τον εγκέφαλο μας να μείνει “νέος” όσο περισσότερο γίνεται. Η διατροφή μας είναι ένα όπλο στη φαρέτρα μας και η μαγική λέξη είναι ΜΑΓΝΗΣΙΟ.

Το μαγνήσιο, ένα μέταλλο που υψώνει μια ισχυρή ασπίδα προστασίας έναντι νευροεκφυλιστικών ασθενειών όσο γερνάμε, σύμφωνα με επιστήμονες από το Εργαστήριο Νευροαπεικόνισης και Εγκεφάλου του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας.

Που βρίσκουμε το μαγνήσιο

Το μαγνήσιο μπορούμε να το βρούμε στις μπανάνες, στο σπανάκι και στους ξηρούς καρπούς.

Για να θωρακιστεί ο εγκέφαλος μας απέναντι στην άνοια χρειάζεται καθημερινή πρόσληψη μαγνησίου από τον οργανισμό μας.

Τα 550mg φαίνεται πως είναι η ιδανική ποσότητα, αφού οι εθελοντές που πήραν μέρος στην έρευνα και κατανάλωναν καθημερινά 550mg μαγνησίου είχαν 50% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν άνοια, από εκείνους που κατανάλωναν 350mg.

«Η μελέτη μας αποδεικνύει ότι μια αύξηση της πρόσληψης μαγνησίου κατά 41% θα μπορούσε να οδηγήσει σε μικρότερη συρρίκνωση του εγκεφάλου λόγω ηλικίας, η οποία σχετίζεται με καλύτερη γνωστική λειτουργία και χαμηλότερο κίνδυνο ή επιβράδυνση της εμφάνισης άνοιας στην μετέπειτα ζωή» διευκρινίζει επικεφαλής συγγραφέας και διδακτορική ερευνήτρια από το Εθνικό Κέντρο Επιδημιολογίας και Υγείας του Πληθυσμού του Πανεπιστημίου ANU.

Σημαντικό παραμένει όμως η συνεχής λειτουργεία του εγκεφάλου μας, μέσα από δραστηριότητες που του δημιουργούν το αίσθημα της ευχαρίστησης και όχι από την εργασία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.