ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αντιγριπικά εμβόλια: Άνοιξε η πλατφόρμα για εμβολιασμό χωρίς συνταγογράφηση

Ο εμβολιασμός θα γίνεται μόνο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ από τον πολίτη στο φαρμακείο

Αντιγριπικά εμβόλια: Άνοιξε η πλατφόρμα για εμβολιασμό χωρίς συνταγογράφηση

Σε λειτουργία είναι από σήμερα 1/11, η πλατφόρμα για τον δωρεάν εμβολιασμό, κατά της γρίπης, χωρίς να απαιτείται συνταγογράφηση.

Ο ΠΦΣ ανακοίνωσε σήμερα ότι η πλατφόρμα άνοιξε και ότι οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν τον εμβολιασμό τους κατά της γρίπης.

«Άνοιξε σήμερα η δυνατότητα διασύνδεσης των φαρμακείων με την πλατφόρμα του Εθνικού Μητρώου Εμβολιασμού, μέσω της οποίας τα φαρμακεία διενεργούν και καταχωρούν στο εμβολιαστικό μητρώο, τον αντιγριπικό εμβολιασμό για τους ενήλικες δικαιούχους με τα συμβατικά τετραδύναμα αντιγριπικά εμβόλια χωρίς ιατρική συνταγή», σημειώνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικό Σύλλογος (ΠΦΣ).

Έτσι όπως λέει, πλέον «δίδεται η δυνατότητα, όλοι οι ενήλικες δικαιούχοι αντιγριπικού εμβολιασμού να εμβολιάζονται δωρεάν στο φαρμακείο, μετά από ταυτοποίησή τους μέσω του ΑΜΚΑ τους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να σημειωθεί πως η ελεύθερη και δωρεάν χορήγηση των αντιγριπικών εμβολίων από τα φαρμακεία, με συνταγή γιατρού ισχύει για τα τέσσερα «παραδοσιακά» εμβόλια της γρίπης, ενώ τα δύο νέα ακριβά αντιγριπικά εμβόλια που εντάχθηκαν φέτος για πρώτη φορά στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών και τα οποία προορίζονται αποκλειστικά για τους άνω των 65 ετών, θα εξακολουθήσουν να χορηγούνται μόνο με συνταγή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.