ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Από την 1η Απριλίου σε ισχύ το «χαράτσι» στις διαγνωστικές εξετάσεις – Τι θα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι

Τι προβλέπει η διάταξη του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη

Από την 1η Απριλίου σε ισχύ το «χαράτσι» στις διαγνωστικές εξετάσεις – Τι θα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι

Από την 1η Απριλίου οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να καταβάλλουν «χαράτσι» από 1 έως 3 ευρώ ανά παραπεμπτικό στα συμβεβλημένα διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια αλλά στους κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς, καθώς θα τεθεί σε ισχύ η διάταξη του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη που ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο για «δράσεις δημόσιας υγείας – ρυθμίσεις για την ενίσχυση του ΕΣΥ».

Η νέα ρύθμιση στο ΕΣΥ επιβάλλεται την ώρα που δεν αυξάνεται η συνολική δαπάνη στον ΕΟΠΥΥ, παρότι προστέθηκαν νέες διαγνωστικές εξετάσεις που μπορούν να κάνουν δωρεάν οι ασφαλισμένοι.

Έτσι ενώ το κονδύλι παραμένει ίδιο, οι δυνατότητες για εξετάσεις αυξήθηκαν χωρίς όμως να ενισχυθεί ο προϋπολογισμός του Οργανισμού. Αντί αυτού ο υπουργός Υγείας βάζει τους ασθενείς να πληρώνουν όσα η πολιτεία θα έπρεπε να καταβάλει.

Όπως αναφέρεται στη διάταξη, οι δικαιούχοι περίθαλψης του ΕΟΠΥΥ καταβάλλουν από την 1η Απριλίου 2024 στα «συμβεβλημένα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και στους κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς ένα (1) ευρώ ανά παραπεμπτικό για την εκτέλεση διαγνωστικών εξετάσεων βιολογικών υλικών και τρία (3) ευρώ ανά παραπεμπτικό για την εκτέλεση απεικονιστικών ελέγχων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διευκρινίζεται μάλιστα ότι τα έσοδα που εισπράττονται από τα συμβεβλημένα διαγνωστικά κέντρα και τους κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς «απομειώνουν ισόποσα τη δαπάνη εκάστοτε παρόχου που υποβάλλεται προς αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.