ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Αποφασίζεται σήμερα: Πότε θα καταργηθούν τα πιστοποιητικά Covid-19 – Τι θα γίνει με τεστ και μάσκες

Κυβέρνηση: «Επιστρέφουν τον Σεπτέμβριο»

Αποφασίζεται σήμερα: Πότε θα καταργηθούν τα πιστοποιητικά Covid-19 – Τι θα γίνει με τεστ και μάσκες

Σήμερα, Τετάρτη, στις 2.00 το μεσημέρι συνεδριάζουν οι «ειδικοί» του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, ώστε να αποφασίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα καταργηθούν τα υπολειπόμενα μέτρα ενόψει καλοκαιριού και τουριστικής περιόδου. 

Ένα από τα θέματα που αναμένεται να την απασχολήσει θα είναι η κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης.

Όπως προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τα πιστοποιητικά αναμένεται να καταργηθούν την Πρωτομαγιά.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξή του ο Θάνος Πλεύρης ισχυρίστηκε πως «οι συνθήκες μάς επιτρέπουν να προχωρήσουμε σε αναστολή των μέτρων από την Πρωτομαγιά. Δηλαδή αναστέλλεται -προσοχή, δεν καταργείται- η ισχύς των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης, απλοποιούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις τουριστικές δραστηριότητες, όπως και οι έλεγχοι (testing) στους πολίτες για την είσοδό τους σε διάφορους χώρους».

«Τα μέτρα θα επανεξεταστούν τον Σεπτέμβριο», πρόσθεσε ο ίδιος, δείχνοντας ότι τα πιστοποιητικά καταργούνται τώρα λόγω τουρισμού και πιθανότατα το φθινόπωρο θα επιστρέψουν, τότε ίσως βέβαια θα χρειάζεται τέταρτη δόση για να μπορεί κάποιος να το ανανεώσει.

Οι ανακοινώσεις αναμένονται την Τετάρτη ή την Πέμπτη, σύμφωνα με όσα είπε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι πάμε σε ένα καλοκαίρι χωρίς πιστοποιητικά.

Ένα self test μετά το Πάσχα στα σχολεία και μετά… τέλος

Από την Πρωτομαγιά και μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες και άλλα μέτρα, όπως είναι οι υποχρεωτικοί διαγνωστικοί έλεγχοι σε κάποιες ομάδες του πληθυσμού, όπως πχ στους μαθητές και τους εργαζόμενους, θα ανασταλούν και θα επανεξεταστούν τέλος Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μαθητές θα επανέλθουν με self test κατά την πρώτη εβδομάδα του Μαϊου, ώστε να απομονωθούν έγκαιρα τα κρούσματα από τις διακοπές του Πάσχα, όμως αυτό το test ενδέχεται να είναι και το τελευταίο της σχολικής χρονιάς.

Το μέτρο ενδέχεται θα καταργηθεί και θα επανέλθει μετά τις διακοπές του καλοκαιριού.

Μάσκα στους εσωτερικούς χώρους και τον Μάιο

Παρά τις φήμες ότι θα καταργηθούν οι μάσκες σε συγκεκριμένους κλειστούς χώρους, όπως π.χ. στα σχολεία, οι αρμόδιοι του Υπουργείου Υγείας είναι πολύ επιφυλακτικοί σχετικά με την κατάργηση του μέτρου αυτού. Ειδικά τα σχολεία θεωρούνται εσωτερικοί χώροι με μεγάλο συνωστισμό, οπότε το μέτρο θα παραμείνει παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα στα παιδιά έχουν μειωθεί θεαματικά.

Η διατήρηση του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας θα παραμείνει σε όλους τους εσωτερικούς χώρους στις γιορτές του Πάσχα, ενώ η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων αναμένεται να κάνει ισχυρή σύσταση στους πολίτες να τη χρησιμοποιήσουν και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό και κυρίως στις εκκλησίες (περιφορά Επιταφίου και βράδυ Ανάστασης).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.