ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυτά είναι τα εμβόλια που πρέπει να κάνουν τα άτομα με καρκίνο

Οι ασθενείς με καρκίνο είναι περισσότερο ευάλωτοι σε λοιμώξεις

Αυτά είναι τα εμβόλια που πρέπει να κάνουν τα άτομα με καρκίνο

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποια είναι τα μέτρα και κυρίως τα εμβόλια τα οποία πρέπει να κάνουν οι ασθενείς με καρκίνο οι οποίοι σύμφωνα με τις έρευνες είναι περισσότερο ευάλωτοι σε λοιμώξεις.

Πράγματι πριν από μερικές ημέρες δημοσιεύθηκαν οι ανανεωμένες κατευθυντήριες οδηγίες από τον Αμερικανικό Οργανισμό Κλινικής Ογκολογίας (ASCO) για τον εμβολιασμό ασθενών με καρκίνο.

Με βάση τις οδηγίες αυτές όλοι οι ενήλικες ασθενείς με καρκίνο θα πρέπει να υποβάλλονται στους κάτωθι εμβολιασμούς:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

1. για τον ιό της γρίπης ετησίως
2. για τον COVID-19 με βάση τις υπάρχουσες κατευθυντήριες συστάσεις για τους ασθενείς υψηλού κινδύνου
3. για τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV)άπαξ σε όσους είναι άνω των 60 ετών
4. για τον τέτανο, τη διφθερίτιδα και τον κοκκύτη που θα πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε 10 έτη
5. για την ηπατίτιδα-Β για όλους ως την ηλικία των 60 ετών και για όσους πάσχουν από AIDS, έχουν χρόνια ηπατική νόσο ή κάνουν χρήση ενδοφλεβίων ναρκωτικών
6. για τον ιό του έρπητα ζωστήρα με το ανασυνδυασμένοεμβόλιο που έχει λάβει έγκριση
7. για τον πνευμονιόκοκκο με μία δόση του 15δύναμου εμβολίου ακολουθούμενη μετά από 8 εβδομάδες από μια δόση του 23δύναμου εμβολίου ή εξαρχής με μια δόση του 20δύναμου εμβολίου και τέλος
8. για τον ιό του ανθρωπίνου θηλώματος HPVγια τα άτομα ως 26 ετών και μετά από εκτίμηση του πιθανού οφέλους για τα άτομα ως 45 ετών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.