ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτά είναι τα σημάδια στα πόδια που «δείχνουν» ότι υπάρχει πρόβλημα στο συκώτι

Είναι υπεύθυνο για την απομάκρυνση των άχρηστων προϊόντων και των τοξινών, αλλά και για τη μετατροπή της τροφής σε ενέργεια

Αυτά είναι τα σημάδια στα πόδια που «δείχνουν» ότι υπάρχει πρόβλημα στο συκώτι

Υπάρχουν κάποια αθώα σημάδια στο σώμα μας που παρατηρούμε καθημερινά και τα οποία μπορεί να υποδηλώνουν μερικά πράγματα για την υγεία μας που δεν περιμένουμε, όπως σοβαρό θέμα στο συκώτι.

Το συκώτι είναι ένα από τα ζωτικά όργανα μας που διατηρεί κάποιες βασικές λειτουργίες για όλο το σώμα μας και είναι υπεύθυνο για την απομάκρυνση των άχρηστων προϊόντων και των τοξινών, αλλά και για τη μετατροπή της τροφής σε ενέργεια.

Τα σημάδια στα πόδια

Καφέ και κόκκινα σημάδια: Σύμφωνα με τη Mirror, ο γιατρός Eric Berg λέει πως αυτό το σύμπτωμα συνήθως εμφανίζεται σε άτομα με διαβήτη «αλλά αν κάποιος έχει κίρρωση ή ηπατίτιδα, ή ακόμα και σοβαρό λιπώδες συκώτι πολλές φορές η κυκλοφορία είναι τόσο κακή στο κάτω μέρος του σώματός, που θα εμφανιστούν μικρά κόκκινα και σαν σκουριασμένο καφέ σημάδια. Ίσως μερικές φορές φολιδωτές κουκκίδες ή χρωστικές ουσίες που μοιάζουν λίγο με μώλωπες.

Έτσι, το συκώτι έχει πολύ να κάνει με τους παράγοντες πήξης, τη βιταμίνη Κ και όταν χαθεί η λειτουργία του ήπατος μπορεί να εμφανιστούν πολλά πράγματα όπως μώλωπες και αποχρωματισμένα σημεία σε διάφορα μέρη του σώματός».

Φαγούρα στα πόδια: Η φαγούρα στα πόδια εμφανίζεται επειδή η χολή που παράγεται από το συκώτι είναι πολύ παχύρρευστη, η οποία επανέρχεται στο ήπαρ και στη συνέχεια πίσω στο αίμα.

Βέβαια, η έντονη φαγούρα στα πόδια μπορεί να σχετίζεται και με κάποιον μύκητα.

Φλέβες που μοιάζουν με αράχνη: Αυτές οι φλέβες εμφανίζονται συνήθως γύρω από τον αστράγαλο ή και οπουδήποτε στο σώμα. Εμφανίζονται όταν το συκώτι δεν είναι πλέον σε θέση να ρυθμίσει τα οιστρογόνα, τα οποία τείνουν να διαστέλλονται αγγειοδιασταλτικά και δημιουργούν αυτό το φαινόμενο αγγειακής συγκέντρωσης.

Τα επιπλέον οιστρογόνα μπορούν στη συνέχεια να βλάψουν το συκώτι και να δημιουργήσουν προβλήματα, όπως για παράδειγμα πέτρες στη χολή.

Ξηρές και σκασμένες φτέρνες: Αυτό το σημάδι μπορεί να σχετίζεται με ανεπάρκεια ωμέγα-3. Το συκώτι παράγει τη χολή και η χολή βοηθά στη διάσπαση και την απορρόφηση λιποδιαλυτών βιταμινών, καθώς και λιποδιαλυτά θρεπτικά συστατικά όπως τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Με κακή ηπατική λειτουργία δεν παράγεται η ποσότητα χολής που χρειάζεται για να βοηθηθεί η εξαγωγή των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και μπορεί επίσης να είναι ανεπάρκεια βιταμίνης Β3 που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πελάγρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νύχια και πόδια: Υπάρχουν πέντε παθήσεις των νυχιών και των ποδιών που συνοδεύονται από ηπατική βλάβη, συμπεριλαμβανομένων των δυστροφικών νυχιών, της ονυχομυκητίασης, της λευκονυχίας, της ονυχόρροιας και η διόγκωση του νυχιού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.