ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αυτές είναι οι 8 συμβουλές για να έχετε ένα υγιές ήπαρ

Το υγιές ήπαρ είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για τη συνολική υγεία

Αυτές είναι οι 8 συμβουλές για να έχετε ένα υγιές ήπαρ

Το ήπαρ ή συκώτι είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό όργανο για τον οργανισμό.

«Εργάζεται» διαρκώς και σκληρά «φιλτράροντας» το αίμα, παράγοντας χολή, που είναι απαραίτητη για την διαδικασία της πέψης, και ρυθμίζοντας το επίπεδο σακχάρου στο αίμα.

Οι ειδικοί της ελληνικής εταιρείας μελέτης ήπατος, δίνουν τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές:

1. Διατηρείτε φυσιολογικό σωματικό βάρος (Δείκτη μάζας σώματος 20-25).

2. Ασκείστε τουλάχιστον 3-4 φορές την εβδομάδα (γρήγορο βάδισμα 45’).

3. Αποφύγετε την καθημερινή ή την περιστασιακή, αλλά βαριά κατανάλωση αλκοόλ.

4. Χρησιμοποιείτε τα φάρμακα μόνο με ιατρική οδηγία.

5. Υποβληθείτε σε έλεγχο για την ανίχνευση της ηπατίτιδας C αν είστε γεννημένοι στο διάστημα 1945-1980 ή έχετε/έχει χρησιμοποιήσει ενδοφλέβιες ναρκωτικές ουσίες.

6. Μην αγνοείτε τα αυξημένε επίπεδα ηπατικών ενζύμων.

7. Ενταχθείτε, στην περίπτωση που πάσχετε από προχωρημένη ηπατική νόσο, σε προγράμματα επιτήρησης για την έγκαιρη διάγνωση του ηπατοκυτταρικού καρκίνου

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

8. Γίνετε δωρητές οργάνων! Θα σώσετε κάποιον συνάνθρωπός σας, που πάσχει από προχωρημένη ηπατική νόσο ή ηπατοκυτταρικό καρκίνο.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.