ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυτές είναι οι αντιδιαβητικές ιδιότητες που έχει το αβοκάντο

Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες και καλά μονοακόρεστα και πολυακόρεστα (ωμέγα-3) λιπαρά

Αυτές είναι οι αντιδιαβητικές ιδιότητες που έχει το αβοκάντο

Σύμφωνα με τα ευρήματα νέας μελέτης, η συστηματική κατανάλωση αβοκάντο μπορεί να συμβάλει και στην πρόληψη της εμφάνισης διαβήτη.

Να σημειωθεί πως το αβοκάντο είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες και καλά μονοακόρεστα και πολυακόρεστα (ωμέγα-3) λιπαρά.

Περιέχει υψηλές ποσότητες των αντιοξειδωτικών βιταμινών C και Ε, βιταμινών του συμπλέγματος Β (Β1, Β2 και Β6), καλίου και μαγνησίου.

«Η υγιεινή διατροφή και η σωματική δραστηριότητα είναι οι πιο αποτελεσματικές αλλαγές στον τρόπο ζωής για τη διαχείριση και την πρόληψη του διαβήτη τύπου 2. Θέλαμε να εντοπίσουμε τροφές που μπορούν να ενσωματωθούν στη διατροφή και είναι εύκολο να προετοιμαστούν και να καταναλωθούν», είπε η Δρ. Alexis Wood, επίκουρη καθηγήτρια παιδιατρικής διατροφής στο Κολλέγιο Ιατρικής Baylor.

Οι ερευνητές ανάλυσαν δεδομένα από μεγάλο πληθυσμό Ισπανόφωνων ενηλίκων στις ΗΠΑ, οι οποίοι ταξινομήθηκαν ως καταναλωτές αβοκάντο ή όχι, με βάση τις αναφορές για το τι έφαγαν σε δύο τυπικές ημέρες.

Ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να αναφέρουν όλες τις τροφές και τα ποτά που κατανάλωσαν τις προηγούμενες 24 ώρες, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου μαγειρέματος.

Στόχος των ειδικών ήταν να βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να είναι όσο το δυνατόν πιο ακριβείς στις περιγραφές τους, να τους παρακινήσουν να θυμηθούν τα ξεχασμένα τρόφιμα και να σχηματίσουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το περιερχόμενο της διατροφής.

Εκτίμησαν επίσης τη συσχέτιση της κατανάλωσης αβοκάντο με το εάν ο συμμετέχων ανέπτυξε διαβήτη τύπου 2 σε μια περίοδο έξι ετών.

Διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση αβοκάντο συνδέθηκε με 20% μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 στην ενδιάμεση εξαετία.

Η μελέτη δείχνει ότι το αβοκάντο μπορεί να καταναλώνεται καθημερινά στο πλαίσιο μιας υγιεινής διατροφής, ακόμα και αυτής για τη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

«Το επόμενο βήμα είναι να κατανοήσουμε τους μηχανισμούς που συνδέουν το αβοκάντο και τη μειωμένη πιθανότητα ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2. Διεξάγουμε μελέτες που θα μας βοηθήσουν να εξατομικεύσουμε αυτά τα ευρήματα, προκειμένου να κατανοήσουμε πώς οι διαφορετικοί άνθρωποι επεξεργάζονται την πρόσληψη του αβοκάντο», είπε η Wood.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Journal of Diabetes Mellitus.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.