ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Αυτές είναι οι τέσσερις τροφές που πρέπει να εντάξετε στα καθημερινά σας γεύματα

Οι προτάσεις μιας διατροφολόγου για απώλεια βάρους

Αυτές είναι οι τέσσερις τροφές που πρέπει να εντάξετε στα καθημερινά σας γεύματα

Η απώλεια βάρους για τους περισσότερους δεν είναι ένα εύκολο εγχείρημα. Θέλει πειθαρχία, επιμονή και υπομονή. Σημαντικό κομμάτι για να πετύχεις τον στόχο σου πιο γρήγορα είναι να υιοθετήσεις υγιεινές διατροφικές συνήθειες μεταξύ των οποίων είναι και η ένταξη συγκεκριμένων τροφών στο διαιτολόγιό σου.

Η Melissa Mitri, ειδικός σε θέματα διατροφής, προτείνει τέσσερις τροφές που δεν πρέπει να λείπουν από το διαιτολόγιό σου.

Σταυρανθή λαχανικά

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Reinaldo Kevin
Στα σταυρανθή λαχανικά περιλαμβάνονται το μπρόκολο, τα φυλλώδη λαχανικά και τα λαχανάκια Βρυξελλών. Είναι ένας ισχυρός «σύμμαχος» στην απώλεια βάρους καθώς έχουν λίγες θερμίδες και υδατάνθρακες και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.

Μπορείτε να τα βάλετε σε ομελέτες, να τα φάτε ως συνοδευτικά στο κυρίως γεύμα σας ή να τα χρησιμοποιήσετε σε χορταστικά και νόστιμα smoothies.

Αβοκάντο

Το αβοκάντο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και καλά λιπαρά. Η κατανάλωσή του έχει συσχετιστεί με την απώλεια βάρους, καθώς σύμφωνα με την ειδικό τρώγοντας μισό αβοκάντο σε κάθε σου γεύμα θα νιώθεις χορτάτη για τρεις με πέντε ώρες.

Επίσης, έρευνα δείχνει ότι η καθημερινή κατανάλωση αβοκάντο βοηθά στην πιο γρήγορη καύση λίπους σε σχέση με την καθόλου κατανάλωση.

Τροφές ολικής άλεσης

Οι υδατάνθρακες δεν είναι απαγορευτικοί στην απώλεια βάρους, αναφέρει η Mitri.

«Επιλέγοντας τροφές ολικής άλεσης όπως η κινόα, τα ζυμαρικά ολικής και το καστανό ρύζι τα οποία περιέχουν περισσότερες φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά, παρατείνεις την αίσθηση του κορεσμού»

Επίσης, η κατανάλωση τροφών ολικής άλεσης μπορεί να μειώσει τις λιγούρες σας για κάτι γλυκό.

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί όπως τα αμύγδαλα, τα φυστίκια και τα φουντούκια είναι must στη διατροφή σου εάν θες να χάσεις κιλά.

«Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε υγιή αντιφλεγμονώδη λιπαρά οξέα, φυτικές πρωτεΐνες και φυτικές ίνες που παρατείνουν την αίσθηση κορεσμού και μπορούν να σε βοηθήσουν να μείνεις προσηλωμένη στον στόχο σου για απώλεια βάρους» αναφέρει η Mitri.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.