ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτό είναι το μικρότερο κόκκαλο στο σώμα μας – Που χρησιμεύει;

Πώς ονομάζονται και που βρίσκονται;

Αυτό είναι το μικρότερο κόκκαλο στο σώμα μας – Που χρησιμεύει;

Το εσωτερικό του αυτιού είναι πολύ σημαντικό για την ισορροπία μας και ότι η συχνή χρήση μπατονέτας μπορεί να κάνει κακό στον ακουστικό πόρο μας.

Αυτό που ίσως δεν ξέρετε είναι πως το αυτί είναι το μέρος όπου υπάρχουν τα τρία μικρότερα κόκαλά στο σώμα μας. Τα οστάρια, που στα λατινικά σημαίνουν αυτό που ακριβώς είναι, δηλαδή τα μικρά κόκαλα.

Τα ειδικά τους ονόματα είναι σφύρα, άκμονας και αναβολέας. Και τα τρία μαζί, είναι περίπου όσο μεγάλος είναι ένα σπόρος πορτοκαλιού, με τον αναβολέα να είναι το μικρότερο από τα τρία.

Τα οστάρια βρίσκονται στο μέσο αυτί, ανάμεσα στο τύμπανο και το έσω αυτί και οι δουλειά τους είναι να μεταφέρουν ηχητικά κύματα από το ένα μέρος στο άλλο. Αφού τα ηχητικά κύματα περάσουν από το μέσο αυτί, φτάνουν στον κοχλία, ο οποίος τα μεταποιεί σε νευρικά σήματα, για να πάνε μ΄χρι τον εγκέφαλο.

Στην άλλη πλευρά στην κλίμακα μεγεθών των οστών του ανθρώπου είναι το μηριαίο οστό. Το μηριαίο οστό σας είναι το μακρύτερο και ισχυρότερο οστό στο σώμα σας. Αν και οι ακριβείς μετρήσεις του διαφέρουν από άτομο σε άτομο, το μέσο μήκος ενός ενήλικα μηριαίου οστού σε άνδρα είναι περίπου 48 εκατοστά, ενώ για τις γυναίκες περίπου 43 εκατοστά.

Σύμφωνα με την Britannica, ορισμένα μηριαία οστά μπορούν να αντέξουν μεταξύ 1800 και 2500 λίβρες δύναμης συμπίεσης πριν υποστούν βλάβη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.