ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυτό το γνωρίζατε; – Γιατί αλλάζει το χρώμα των δοντιών;

Η καλή υγιεινή στα δόντια είναι επένδυση για το μέλλον τους

Αυτό το γνωρίζατε; – Γιατί αλλάζει το χρώμα των δοντιών;

Οι λόγοι που τα δόντια αλλάζουν χρώμα είναι πολλοί. Ο πρώτος και κύριος είναι τα τρόφιμα και τα φάρμακα.

Μερικά τρόφιμα είναι γεμάτα με χρωστικές ουσίες, όπως τα αναψυκτικά, ενώ άλλα είναι πλούσια σε σίδηρο. Και τα δυο μπορούν να οδηγήσουν στον αποχρωματισμό των δοντιών. Τα υπολείμματα τους μένουν πάνω στα δόντια για κάποιο χρονικό διάστημα και γίνεται όλο και πιο δύσκολο να εξαλειφθούν.

Φυσικά, και ο καπνός παίζει πολύ συχνά ρόλο. Γιατί τα τσιγάρα τείνουν να λεκιάζουν τα δόντια. Αυτό οφείλεται στη νικοτίνη αλλά και στον καπνό που μπαίνει στο στόμα. Στα δόντια έτσι προκαλείται βλάβη και αλλάζουν χρώμα. Επίσης, το κάπνισμα μπορεί να μειώσει τη ροή του αίματος προς τα ούλα και έτσι τα καθιστά πιο επιρρεπή σε περιοδοντικές παθήσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπάρχουν βέβαια και τα τραύματα, που μπορεί να προκληθούν ως αποτέλεσμα πτώσεων ή προσκρούσεων, κυρίως στα μπροστινά δόντια. Γενικά, μπορεί να γίνουν γκρι, καφέ ή σκούρο κίτρινο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.