ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτό το πρόγραμμα διατροφής αντιμετωπίζει την κατάθλιψη

Τι έδειξε έρευνα

Αυτό το πρόγραμμα διατροφής αντιμετωπίζει την κατάθλιψη
Η διατροφή μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ψυχική διάθεση, σύμφωνα με μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε άντρες. Τι περιείχε όμως το αντικαταθλιπτικό διαιτολόγιο που ακολουθούσαν;

Η ακολούθηση μιας προσεγμένης διατροφής που περιέχει πλήθος ωφέλιμων συστατικών μπορεί να βελτιώσει σημαντική την ψυχική διάθεση, αναφέρουν επιστήμονες από την Αυστραλία.

Σε τυχαιοποιημένη μελέτη που πραγματοποίησαν με νεαρούς πάσχοντες από κατάθλιψη, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπισή της.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στην διατροφική επιθεώρηση American Journal of Clinical Nutrition. Συμμετείχαν 72 νεαροί άνδρες, ηλικίας 18-25 ετών, οι οποίοι έπασχαν από μέτρια έως σοβαρή κατάθλιψη.

Οι άνδρες  αυτής της ηλικιακής ομάδας έχουν τις λιγότερες πιθανότητες να ζητήσουν βοήθεια όταν έχουν κακή ψυχική διάθεση. Έχουν επίσης αυξημένα ποσοστά κατάθλιψης, λόγω των απότομων αλλαγών της «αναδυόμενης ενηλικίωσης», λένε οι ερευνητές.

Οι ερευνητές τους χώρισαν σε δύο ομάδες, ζητώντας από τη μία να ακολουθήσει ένα διατροφικό πρόγραμμα βασισμένο στις επιταγές της μεσογειακής διατροφής και από την άλλη να ακολουθήσει μόνο ένα πρόγραμμα ήπιας ψυχολογικής στήριξης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamasnews.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.