Αυτοί είναι οι έξι πιο απλοί τρόποι για να κάνετε τα δόντια σας πιο λευκά στο σπίτι

Έξι εύκολα tips

Αυτοί είναι οι έξι πιο απλοί τρόποι για να κάνετε τα δόντια σας πιο λευκά στο σπίτι

Η στοματική υγιεινή είναι ένα ζήτημα που απασχολεί την πλειοψηφία των ανθρώπων και συχνά αρκετοί προσέχουν τα δόντια τους με ό,τι τρόπο μπορούν στο σπίτι τους.

Θεωρείτε ότι η κηδεία του τέως Βασιλέως Κωνσταντίνου Β’ θα έπρεπε να γίνει «δημοσία δαπάνη»…

  • Διότι υπήρξε νόμιμος Αρχηγός του Κράτους (61%, 15.556 Votes)
  • Γιατί έκανε ενεργό και αναγνωρισμένη ενέργεια ανατροπής του δικτατορικού καθεστώτος (2%, 402 Votes)
  • Επειδή ήταν Ολυμπιονίκης (4%, 935 Votes)
  • Όχι δεν πρέπει να γίνει «δημοσία δαπάνη» διότι είχε εκπέσει (34%, 8.730 Votes)

Σύνολο ψήφων: 25.623

Loading ... Loading ...

Τράβηγμα λαδιού

Το τράβηγμα λαδιού είναι μια παραδοσιακή θεραπεία από την Ινδία και εφαρμόζεται με σκοπό τη βελτίωση της στοματικής υγιεινής και την απομάκρυνση των τοξινών.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να τοποθετηθεί λάδι σε ένα κουτάλι, το οποίο θα αλειφτεί πάνω στα δόντια. Μάλιστα, προτείνεται να χρησιμοποιηθεί λάδι καρύδας, επειδή θεωρείται πιο φιλικό προς τα δόντια.

Βούρτσισμα με μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ένα δημοφιλές συστατικό που χρησιμοποιείται στην εμπορική οδοντόκρεμα, οπότε για κάποια άτομα θεωρείται το κατάλληλο υλικό για να κάνει κάποιος πιο λευκά τα δόντια στο σπίτι του.

Έτσι, το μόνο που χρειάζεται είναι να τοποθετηθεί σε μια οδοντόβουρτσα και στη συνέχεια να βουρτσιστούν τα δόντια.

Υπεροξείδιο του υδρογόνου

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι ένας φυσικός λευκαντικός παράγοντας που σκοτώνει τα βακτήρια στο στόμα. Μπορεί λοιπόν, να χρησιμοποιηθεί ως στοματικό διάλυμα πριν το βούρτσισμα.

Προσοχή όμως. Σε περίπτωση που χρησιμοποιηθεί, θα πρέπει να περιέχει ποσότητα 1,5% ή 3% και να μην εφαρμόζεται σε τακτική βάση, αλλά σε αραιή. Σε αντίθετη περίπτωση, όχι μόνο δεν θα λειτουργήσει, αλλά ενδέχεται να προκαλέσει και σοβαρή ζημιά.

Κατανάλωση φρούτων και λαχανικών

Οι ειδικοί δεν συνιστούν άδικα στον άνθρωπο να καταναλώνει φρούτα ή λαχανικά, αφού πέρα από ευεξία, προσφέρουν και προστασία στα δόντια.

Ειδικά, η φράουλα και ο ανανάς θεωρούνται τα δύο φρούτα που φέρεται να βοηθούν ιδιαίτερα στη λεύκανση των δοντιών.

Προσοχή στην κατανάλωση ορισμένων τροφών

Ο καφές, το κόκκινο κρασί και η ζάχαρη, αρέσουν σε πολλούς ανθρώπους, όμως οι ειδικοί αναφέρουν ότι δημιουργούν προβλήματα στα δόντια, καθώς τα κάνουν πιο κίτρινα.

Έτσι, συνιστάτε περιορισμός στην κατανάλωση τους, όμως και στη σόδα και τα σκούρα μούρα.

Μάλιστα, προτείνεται να γίνεται λήψη ασβεστίου, ώστε να δόντια να διατηρηθούν λευκά.

Βούρτσισμα και οδοντικό νήμα

Παρά τις παραπάνω συμβουλές, ο πιο κλασσικός τρόπος για να προστατεύσει κάποιος τη στοματική υγιεινή του, είναι να βουρτσίζει τακτικά τα δόντια του και να χρησιμοποιεί οδοντικό νήμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτοί οι δύο τρόποι λοιπόν, μπορούν να σκοτώσουν τα βακτήρια στο στόμα και να προσφέρουν ένα λαμπερό και λευκό χαμόγελο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.