ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δ.Γάκης: «Η Βρετανία επέβαλε τεράστιο πρόστιμο στην Pfizer»

Η ανάρτηση του Δ.Γάκη

Δ.Γάκης: «Η Βρετανία επέβαλε τεράστιο πρόστιμο στην Pfizer»

Ο γιατρός και πρώην διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Δημήτρης Γάκης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στο πρόστιμο που δέχθηκε από την Βρετανία η Pfizer, η οποία έφτιαξε mRNA εμβόλιο για τον κορωνοϊό. 

Παράλληλα ο Δ.Γάκης αναφέρεται στην ανάκληση τριών φαρμάκων της Pfizer από τον ΕΟΦ.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Δ.Γάκη

«PFIZER: ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΤΗΣ ΕΠΕΒΑΛΕ Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ. ΤΡΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕ Ο ΕΟΦ…

Πρόστιμο 63.000.000 Λιρών Αγγλίας επέβαλε η Μεγάλη Βρετανία (επιτροπή ανταγωνισμού) στην Pfizer (ανακοίνωση στο Gov.UK στις 21 Ιουλίου 2022 )

Γιατί: Γιατί χρησιμοποίησε απαράδεκτη τακτική υπερκοστολόγησης και υπερ κέρδους για ένα άκρως απαραίτητο φάρμακο, την Νατριούχο Φαινυτοΐνη που κυκλοφορούσε διεθνώς με το όνομα Epanutin.

Τι έκανε; Απέσυρε αυτό το πολυτιμότατο και ενδεχομένως αναντικατάστατο αντιεπιληπτικό φάρμακο και το διέθετε με άλλο όνομα μέσω μίας μικρής εταιρείας στην οποία το πουλούσε υπερκοστολογημένο έως 1600% και η οποία το πουλούσε, με την σειρά της, υπερκοστολογημνο έως 2600% στο Βρετανικό ΕΣΥ (ΝΗS)!

Ζημιώθηκε το NHS κατά 48 εκατομμύρια λίρες Μέσα σε ένα χρόνο. (Η πρακτική αυτή αφορά την Pfizer προ Μπουρλά).

Αυτομάτως ήλθε στο μυαλό μου το βιβλίο του Peter C. Gøtzsche , Deadly Medicines and Organised Crime: How Big Pharma Has Corrupted Healthcare , Μετφ: Θανατηφόρα φάρμακα και οργανωμένο έγκλημα: Πως οι μεγάλες Φαρμακευτικές έχουν διαφθείρει την Υγεία.

Όμως είναι μεμονωμένο αυτό το περιστατικό που δείχνει τον «χαρακτήρα» και την αξιοπιστία αυτής της Big Pharma;

Κάθε άλλο! Δείτε τις ανακλήσεις φαρμάκων για παραβιάσεις των κανόνων ορθής πρακτικής της εταιρείας…

-Έθνος 8/10/2019: «Ο ΕΟΦ αποφάσισε την ανάκληση της παρτίδας S0210118 του φαρμακευτικού προϊόντος DOCETAXEL/HOSPIRA C/S.SOL.IN 10MG/ML, λόγω αποτελεσμάτων εκτός προδιαγραφών ως προς τα επίπεδα της πρόσμιξης 10-oxoDocetaxel, όπως προέκυψαν στο πλαίσιο της μελέτης σταθερότητας» Πρόκειται για ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ !

-Πιο πρόσφατα στο ieidiseis.gr: «Την ανάκληση όλων των παρτίδων, εντός χρόνου ζωής, των φαρμακευτικών προϊόντων CENTRAC TAB 10MG/TAB και CENTRAC TAB 20MG/TAB, λόγω αποτελεσμάτων εκτός προδιαγραφών στον έλεγχο διαλυτοποίησης κατά τη διάρκεια μελετών σταθερότητας, ανακοίνωσε ο ΕΟΦ.»Ηρεμιστικό ευρείας χρήσεως στην Ελλάδα.

-Πρώτο Θέμα 16/9/21: «Στην ανάκληση όλων των παρτίδων του αντικαπνιστικού φαρμάκου Chantix προχωρά η Pfizer, που κάλεσε όλους τους χονδρεμπόρους και τους διανομείς να σταματήσουν άμεσα τη χρήση και διανομή του. Η εταιρεία, σύμφωνα με το Reuters, αναφέρει ότι στο φάρμακο εντοπίστηκαν υψηλά επίπεδα νιτροζαμίνης, που θεωρούνται καρκινογόνοι παράγοντες»

-ertnews.gr 17/3/22: «Την ανάκληση παρτίδων του φαρμακευτικού προϊόντος Accuretic f.c tab (20+12,5)mg/tab, αποφάσισε ο ΕΟΦ, λόγω υπέρβασης του ορίου της αποδεκτής ημερήσιας πρόσληψης για την πρόσμιξη N-nitroso-quinapril» Αντιυπερτασικό ευρείας χρήσεως στην Ελλάδα.

Σταμάτησα την περαιτέρω αναζήτηση, «φαρμακωμένος»! Και αναλογίστηκα πόσο δίκιο έχει ο Peter Gotzsche, όταν γράφει ότι η τρίτη αιτία θανάτου, παγκοσμίως, είναι τα… φάρμακα! Και όταν μιλάει για «organized crime”

Τέλος , αναρωτιέμαι, αν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έλαβε υπ´ όψιν της αυτά τα δεδομένα όταν τίμησε τον CEO της Pfizer … Και ο Πρωθυπουργός που καμαρώνει για τις συχνές συναντήσεις τους…

o tempora, o mores…»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.