ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δ.Σαρηγιάννης: «Είναι αρκετά πιθανό η ”Κένταυρος” να μπει στη χώρας μας τον Αύγουστο ή στις αρχές Σεπτεμβρίου»

Τι είπε για την ανάγκη μέτρων το χειμώνα

Δ.Σαρηγιάννης: «Είναι αρκετά πιθανό η ”Κένταυρος” να μπει στη χώρας μας τον Αύγουστο ή στις αρχές Σεπτεμβρίου»

Ακόμα και μέσα στον Αύγουστο ενδέχεται να εμφανιστεί στην Ελλάδα το παραλλαγμένο στέλεχος «Κένταυρος», εκτιμά ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Είναι αρκετά πιθανό η ‘Κένταυρος’ να μπει στη χώρας μας τον Αύγουστο ή στις αρχές Σεπτεμβρίου, λόγω των τουριστικών ροών», ανέφερε ο καθηγητής.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ήδη κυκλοφορεί με αρκετά μεγάλη διασπορά σε Αγγλία, Γερμανία και Ιταλία χωρίς όμως να κυριαρχεί. Στην Ελλάδα όπως τόνισε, αν εμφανιστεί μέσα στον Αύγουστο αναμένεται να κυριάρχησε από τέλη Σεπτεμβρίου.

Ο καθηγητής μάλιστα εξήγησε ότι πρόκειται για ένα στέλεχος πιο μολυσματικό κατά περίπου 18,5% από την Όμικρον 4-5, ωστόσο με συμπτώματα πιο ήπια, καθώς στην πραγματικότητα αποτελεί υποπαραλλαγή της Όμικρον 2.

Ο κ. Σαρηγιάννης εκτίμησε επίσης ότι δεν προβλέπεται να δούμε πάρα πολύ μεγάλη αύξηση στους σκληρούς δείκτες, αν επικρατήσει η «Κένταυρος».

Τι είπε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης για την ανάγκη μέτρων τον χειμώνα

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει ανάγκη για επιβολή μέτρων τον χειμώνα, σημείωσε πως θα μπορούσαν να επιβληθούν μέτρα πιο ήπια και στοχευμένα σε σχέση με τις προηγούμενες καμπές της πανδημίας. «Το να γίνεται ένα σελφ τεστ την εβδομάδα στα σχολεία θα ήταν ένας πολύ σημαντικός μηχανισμός για να μειωθεί η διασπορά που περνάει μέσα από αυτά», ανέφερε ενδεικτικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στάθηκε επίσης στη σημασία της 4ης εμβολιαστική δόσης για την ενίσχυση της ανοσίας: «Ο λόγος που καταγράφονται 35-40 νεκροί την εβδομάδα είναι ακριβώς η πτώση της ανοσίας. Πληρώνουμε ήδη την επιλογή να μην κάνουμε την 4η δόση τώρα γιατί θα έρθει η επόμενη. Είναι το συνετό να γίνει τώρα με ένα τόσο μολυσματικό στέλεχος να επικρατεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.