ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δ.Σαρηγιάννης: «Τις επόμενες ημέρες θα δούμε μια κορύφωση των θανάτων και των διασωληνώσεων»

«Στην Αττική υπάρχει αποκλιμάκωση, όπως και στην Χαλκιδική»

Δ.Σαρηγιάννης: «Τις επόμενες ημέρες θα δούμε μια κορύφωση των θανάτων και των διασωληνώσεων»

Για την αύξηση των θανάτων λόγω κορωνοϊού, παρά την αποκλιμάκωση στον αριθμό των κρουσμάτων, μίλησε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης τονίζοντας ότι αυτό είναι αναμενόμενο με δεδομένη τη μεγάλη διασπορά που είχαμε στα μέσα 15 Ιουλίου.

«Περιμέναμε έτσι και αλλιώς να έχουμε αυτή την αύξηση στους σκληρούς δείκτες. Στις επόμενες ημέρες θα δούμε μια κορύφωση των θανάτων και των διασωληνώσεων», τόνισε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ.

Όπως δήλωσε, στις αρχές Αυγούστου οι επιστήμονες ευελπιστούν σε μια μείωση των κρουσμάτων. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι «η επίτευξη του στόχου της αποκλιμάκωσης δυστυχώς έχει γίνει με λάθος τρόπο, όπως το να αυξήσουμε πολύ τη διασπορά και να δημιουργήσουμε τοπικά φυσική ανοσία».

Ο ίδιος τόνισε ότι αυτή δεν είναι «η σωστή επιλογή από άποψη δημόσιας υγείας» επισημαίνοντας ότι αυτή την περίοδο δεν ακολουθούνται μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού.

Μιλώντας για το 6ο κύμα της πανδημίας ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής τόνισε ότι εξελίσσεται στα νησιά και στις τουριστικές περιοχές. «Στην Αττική υπάρχει αποκλιμάκωση, όπως και στην Χαλκιδική. Ωστόσο σε πολλές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας είναι σε φάση αυξητική».

Η διαφοροποίηση αυτή στην εξέλιξη της πανδημίας οφείλεται στο πότε ξεκίνησε το κύμα της πανδημίας τοπικά και στη μετακίνηση του πληθυσμού», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κάλεσε τον κόσμο να δείξει σύνεση, να προσέχει στις συναναστροφές του και να εμβολιαστεί για να προφυλαχθεί από τον μολυσματικό ιό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.