ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Daily Mail: «Ο Α.Φάουτσι και αμερικανικά εργαστήρια μόλυναν το 2018 νυχτερίδες με ιό παρόμοιο με τον κορωνοϊό»

Σε εργαστήριο της Μοντάνα οι δοκιμές και έρευνες

Daily Mail: «Ο Α.Φάουτσι και αμερικανικά εργαστήρια μόλυναν το 2018 νυχτερίδες με ιό παρόμοιο με τον κορωνοϊό»

Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ (NIH) υπό την ηγεσία του Δρ. Άντονι Φάουτσι  μόλυναν το 2018 12 αιγυπτιακές νυχτερίδες με έναν ιό, που μοιάζει με τον ιό SARS και ονομάζεται WIV1, σε εργαστήριο της Μοντάνα αποκαλύπτει η εφημερίδα Daily Mail.

Μέσα από έρευνα που δημοσιεύει αναφέρει ότι οι Αμερικανοί φορολογούμενοι πλήρωσαν για πειράματα με κορωνοϊούς από το κινεζικό εργαστήριο της Γουχάν.

Ο κορωνοϊός WIV1 είχε αποσταλεί από το εργαστήριο της Γουχάν, για το οποίο το FBI εκτιμά πως προκάλεσε την πανδημία COVID-19 και δοκιμάστηκε σε νυχτερίδες από ζωολογικό κήπο του Μέριλαντ.

Η έρευνα, σύμφωνα με την Daily Mail, διαπίστωσε ότι ο νέος ιός δεν μπορούσε να προκαλέσει «ισχυρή μόλυνση». Εντούτοις, αποτελεί μια ακόμη απόδειξη των δεσμών μεταξύ κυβέρνησης των ΗΠΑ και του εργαστηρίου της Γουχάν, καθώς και της χρηματοδότησης έρευνας για επικίνδυνους ιούς σε όλο τον κόσμο.

Το πείραμα του 2018 διεξήχθη στα εργαστήρια Rocky Mountain Laboratories του NIH στην Μοντάνα, τα οποία εποπτεύονταν από τον Δρ. Άντονι Φάουτσι, τον άλλοτε διευθυντή των Εθνικών Ινστιτούτων Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ (NIAID).

Ήταν μια συνεργασία των Εργαστηρίων Rocky Mountain του NIH και του συνεργάτη του Ινστιτούτου Ιολογίας στη, Γουχάν, Ραλφ Μπάριτς, του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας.

Οι επιστήμονες πήραν 12 αιγυπτιακές νυχτερίδες από ζωολογικό κήπο του Μέριλαντ και τις εμβολίασαν με τον κορωνοϊό WIV1, ο οποίος ανιχνεύθηκε για πρώτη φορά σε κινεζικές νυχτερίδες.

Πραγματοποιούσαν καθημερινά εξετάσεις στα ζώα και μετρούσαν το σωματικό βάρος και την θερμοκρασία. Οι επιστήμονες πήραν, επίσης, δείγματα από τις μύτες και τον λαιμό των νυχτερίδων.

Την τρίτη, την έβδομη και την 28η ημέρα, τέσσερις από τις νυχτερίδες υποβλήθηκαν σε ευθανασία και η καρδιά, το συκώτι, τα νεφρά, ο σπλήνας, η ουροδόχος κύστη, τα αναπαραγωγικά όργανα, τα μάτια και ο εγκέφαλος υποβλήθηκαν σε ανάλυση. Οι επιστήμονες ανέλυσαν, επίσης, τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων και των αντισωμάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι, διαπίστωσαν ότι ο κορωνοϊός WIV1 δεν προκάλεσε «ισχυρή μόλυνση» και «παρατήρησαν πολύ περιορισμένες ενδείξεις αντιγραφής του ιού».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.