Δείτε με ποια συμπτώματα εκδηλώνεται η φλεγμονή στο έντερο

Τα συμπτώματα μπορεί να είναι από ήπια έως πολύ σοβαρά

Δείτε με ποια συμπτώματα εκδηλώνεται η φλεγμονή στο έντερο

Θα πρέπει να γνωστοποιηθεί πώς οι χρόνιες φλεγμονώδεις παθήσεις του εντέρου εκδηλώνονται με ποικίλα συμπτώματα, αναλόγως της σοβαρότητας της φλεγμονής και του συγκεκριμένου τμήματος της γαστρεντερικής οδού στο οποίο εκδηλώνεται.

Στις χρόνιες φλεγμονώδεις παθήσεις του εντέρου ανήκουν η κολίτιδα και η νόσος του Crohn.

Η φλεγμονή στο έντερο συνοδεύεται από εξαιρετικά δυσάρεστα συμπτώματα και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές αν δεν αντιμετωπιστεί.

Τα συμπτώματα μπορεί να είναι από ήπια έως πολύ σοβαρά και συνήθως ο πάσχων αντιμετωπίζει επεισόδια κρίσης και ύφεσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επισκεφθείτε το γιατρό σας εάν έχετε παρατηρήσει μεταβολές στη γαστρεντερική λειτουργία ή αν εμφανίζετε συστηματικά τα παρακάτω συμπτώματα:

  • Διάρροια
  • Πυρετός (δέκατα) και κόπωση (χαμηλά επίπεδα ενέργειας)
  • Ναυτία και τάση προς έμετο
  • Πόνος και κράμπες στην κοιλιά
  • Μειωμένη όρεξη και αθέλητη απώλεια βάρους
  • Αίμα στα κόπρανα
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.