ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Δείτε ποια είναι η σωστή θερμοκρασία για τα καλοριφέρ στο σπίτι για να αποφύγετε τα προβλήματα υγείας

Τι να κάνετε εάν η διατήρηση της σωστής θερμοκρασίας δεν βοηθήσει

Δείτε ποια είναι η σωστή θερμοκρασία για τα καλοριφέρ στο σπίτι για να αποφύγετε τα προβλήματα υγείας

Το χειμώνα, είναι αρκετά σημαντικό να παραμένετε ζεστοί, ωστόσο η ενεργοποίηση της κεντρικής θέρμανσης μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία σας, ειδικά εάν έχετε κάποια προϋπάρχουσα πάθηση, όπως άσθμα ή έκζεμα.

Ο γιατρός του διαδικτυακού φαρμακείου LloydsPharmacy, Δρ. Neel Patel, αποκάλυψε πρόσφατα στην Daily Express τη θερμοκρασία στην οποία πρέπει να γυρίσετε τον θερμοστάτη για να σας κρατά ζεστούς χωρίς να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία σας.

Οι σωστές θερμοκρασίες

Ένα δωμάτιο πολύ ζεστό ή πολύ κρύο κάνει κακό, κατά τον Δρ. Patel, οπότε πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία.

Είπε: «Οι 18 βαθμοί είναι συνήθως η θερμοκρασία που προτείνει το υπουργείο Υγείας της Βρετανίας για τα υπνοδωμάτια, ενώ οι 21 βαθμοί είναι ιδανική θερμοκρασία για τα σαλόνια», ενώ συνέστησε να μην υπερβαίνουμε ποτέ αυτό τον αριθμό.

Ο ειδικός προειδοποίησε πως εκτός από το άσθμα και το έκζεμα, η υπερβολική θερμότητα μπορεί να προκαλέσει κολπικές λοιμώξεις, αλλεργίες, πονοκεφάλους, φαγούρα στα μάτια και ρινορραγία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εάν η διατήρηση της σωστής θερμοκρασίας δεν βοηθήσει, ο Δρ Patel συνέστησε επίσης τα ακόλουθα:

  • Αντιμετώπιση με φαρμακευτική αγωγή -εάν γνωρίζετε ότι υποφέρετε από οποιαδήποτε από αυτές τις παθήσεις το χειμώνα, βεβαιωθείτε ότι έχετε τα φάρμακα που απαιτούνται για την ανακούφιση των συμπτωμάτων σας.
  • Ενυδατώστε το ξηρό δέρμα -η τακτική ενυδάτωση διατηρεί το δέρμα ελαστικό και υγιές τον χειμώνα.
  • Αυξήστε την υγρασία -ο υγραντήρας είναι ένας πιο δραστικός τρόπος καταπολέμησης της ξηρότητας που επιδεινώνει αυτές τις παθήσεις.
  • Πίνετε πολύ νερό -ο στόχος είναι έξι έως οκτώ ποτήρια μη αλκοολούχων υγρών κάθε μέρα, εάν θέλετε να αποφύγετε την αφυδάτωση.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.