ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δείτε ποιες είναι οι πιθανές αιτίες της ορθοστατικής υπότασης

Στην ορθοστατική υπόταση, δεν λειτουργούν επαρκώς οι αντανακλαστικές προσαρμογές του οργανισμού κατά την έγερση

Δείτε ποιες είναι οι πιθανές αιτίες της ορθοστατικής υπότασης

Ως ορθοστατική υπόταση, ορίζεται η πάθηση κατά την οποία η αρτηριακή πίεση του αίματος μειώνεται σημαντικά όταν το άτομο βρίσκεται σε όρθια στάση.

Σε έναν υγιή άνθρωπο, όταν μετακινείται από θέση κατάκλισης σε όρθια θέση, πραγματοποιείται αντανακλαστικά αγγειοσύσπαση, με αποτέλεσμα να σημειώνεται πτώση της αρτηριακής πίεσης του αίματος που όμως δεν υπερβαίνει τα 20mmHg.

Στην ορθοστατική υπόταση, δεν λειτουργούν επαρκώς οι αντανακλαστικές προσαρμογές του οργανισμού κατά την έγερση.

Το αποτέλεσμα είναι η αρτηριακή πίεση να μειώνεται σημαντικά και να εκδηλώνονται συμπτώματα όπως ζάλη, αδυναμία, ατονία.

Δείτε τις πιθανές αιτίες της ορθοστατικής υπότασης:

  • Ορισμένες φαρμακευτικές αγωγές
  • Αφυδάτωση και απώλεια ηλεκτρολυτών, η οποία μπορεί να προκύψει από διάρροια, εμετό, υπερβολική απώλεια αίματος κατά την έμμηνο ρύση, ή άλλες παθήσεις
  • Μείωση της αρτηριακής πίεσης που έρχεται με την ηλικία, η οποία μπορεί να επιδεινωθεί από ορισμένες ασθένειες ή φάρμακα
  • Διαταραχές του κεντρικού νευρικού συστήματος, όπως το σύνδρομο Shy-Drager, ή η ατροφία πολλαπλών συστημάτων
  • Νευρικά προβλήματα, όπως η περιφερική, ή η αυτόνομη νευροπάθεια
  • Αλκοολισμός
  • Διατροφικές διαταραχές
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.