Δείτε πώς να αντιμετωπίσετε το πρήξιμο στο πρόσωπο

Το πρήξιμο οφείλεται συχνά και σε εποχικές αλλεργίες ή κακό ύπνο

Δείτε πώς να αντιμετωπίσετε το πρήξιμο στο πρόσωπο

Το πρήξιμο στο πρόσωπο μπορεί να συμβεί στον καθένα, ειδικά αν ο οργανισμός είναι αφυδατωμένος ή αν τρώτε πολύ αλάτι, γεγονός που προκαλεί κατακράτηση υγρών.

Το πρήξιμο οφείλεται συχνά και σε εποχικές αλλεργίες ή κακό ύπνο.

Ένας τρόπος για να το αποφύγετε, είναι να έχετε το κεφάλι ελαφρώς ανυψωμένο σε σχέση με το σώμα κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Αν το πρήξιμο δεν υποχωρεί, συμβουλευτείτε ειδικό, καθώς μπορεί να οφείλεται σε κάτι πιο σοβαρό, όπως πρόβλημα στον θυροειδή.

Ευτυχώς υπάρχουν εύκολοι τρόποι για να αντιμετωπίσετε άμεσα αυτό το δυσάρεστο σύμπτωμα.

Δείτε ποιοι είναι:

Jade Rolling: Πρόκειται για αρχαία κινεζική θεραπεία, που χρησιμοποιεί μια ημιπολύτιμη πέτρα (jade stone). Στη θεραπεία με κρυστάλλους, ο νεφρίτης (jade) πιστεύεται ότι έχει θεραπευτικές και προστατευτικές ιδιότητες. Το ειδικό roller από νεφρίτη κάνει μασάζ στο πρόσωπο, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, βοηθάει την λεμφική παροχέτευση και την απομάκρυνση των τοξινών και μειώνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών. Όπως και άλλες μέθοδοι μασάζ προσώπου, βοηθά τα προϊόντα φροντίδας να διεισδύσουν καλύτερα και πιο βαθιά στο δέρμα. Κάντε μασάζ στο πρόσωπο, τη γνάθο και το λαιμό. Για καλύτερα αποτελέσματα, συντηρείτε το roller στο ψυγείο, καθώς η δροσιά συμβάλλει επίσης στη μείωση του πρηξίματος.

Καφεΐνη: Αναζητήστε προϊόντα περιποίησης και μακιγιάζ που περιέχουν καφεΐνη, η οποία προκαλεί σύσφιξη των αιμοφόρων αγγείων. Αυτό μειώνει τη ροή του αίματος και των υγρών στο πρόσωπο και συμβάλλει στην υποχώρηση του πρηξίματος.

Παγωμένες κομπρέσες: Ο πάγος βοηθάει στη μείωση της ερυθρότητας και του πρηξίματος. Τυλίξτε παγάκια σε μία πετσέτα ή βυθίστε τη σε παγωμένο νερό και εφαρμόστε στο πρόσωπο για 10-15 λεπτά. Το πρήξιμο θα υποχωρήσει άμεσα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μασάζ λεμφικής αποστράγγισης: Διεγείρει τη ροή του αίματος, μειώνει το φούσκωμα, και σας προσφέρει λαμπερό και ανθεκτικό δέρμα. Χρησιμοποιείστε ένα βουρτσάκι καθαρισμού προσώπου στο οποίο θα βάλετε μικρή ποσότητα από το καθαριστικό προϊόν που χρησιμοποιείτε συνήθως. Ξεκινήστε από την περιοχή κάτω από τη γνάθο σας, πιέζοντας ελαφρά τους πόρους του δέρματος σε κάθε πλευρά του λαιμού και συνεχίστε στο πρόσωπο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.