
Το κρέας και ειδικά το κόκκινο, όλοι μας γνωρίζουμε πώς έχει συνδεθεί με καρκινογόνες ουσίες. Ωστόσο η Dr. Trisha Pasricha, γαστρεντερολόγος στην Ιατρική Σχολή του Harvard αποκαλύπτει με ένα βίντεο πιο είναι το «απλό κόλπο που μειώνει τον κίνδυνο έως 88%».
«Για να εξουδετερώσετε τις καρκινογόνες ενώσεις που σχηματίζονται όταν μαγειρεύετε το κρέας σε υψηλές θερμοκρασίες, όπως όταν το ψήνετε στη σχάρα, δεν έχετε παρά να το μαρινάρετε. Αυτό λειτουργεί για όλα τα βασικά κρέατα, όπως το μοσχάρι, το κοτόπουλο και το ψάρι, λέει», γράφει στη λεζάντα της δημοσίευσής της.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
«Αν απλά μαρινάρετε για μία ώρα πριν το μαγειρέψετε, το μοσχάρι, το κοτόπουλο ή το ψάρι, θα μποτρούσατε να μειώσετε τις καρκινογόνες ουσίες έως και 88 τοις εκατό», λέει σε βίντεο που ανήρτησε.
Η ίδια εξηγεί, ότι δεν είναι ασφαλές να μαγειρεύεται το κρέας σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες.
Την ίδια ώρα, η Washington Post παραπέμπει όσους βλέπουν το βίντεο της Pasricha, σε πρόσφατο δημοσίευμα για το «πώς να μαγειρεύεται πιο υγιεινά το κόκκινο κρέας».
«Συγκεκριμένες καρκινογόνες ουσίες μπορούν να σχηματιστούν αυθόρμητα όταν το κρέας μαγειρεύεται σε υψηλές θερμοκρασίες», δήλωσε η Mariana Stern, επιδημιολόγος καρκίνου στην Ιατρική Σχολή Keck του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια.
Οι συμβουλές των ειδικών:
Τέλος, συνιστάται να διαλέγετε πιο άπαχα κομμάτια κρέατος και να τρώτε βοδινό κρέας με χορτάρι, το οποίο έχει υψηλότερες ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι ακόρεστα λίπη, όταν είναι δυνατόν.
Δεν υπάρχουν δεδομένα που να υποδηλώνουν ότι αυτά επηρεάζουν άμεσα τον κίνδυνο καρκίνου, αλλά μπορεί να είναι καλύτερα για την καρδιά σας.
Τα πιο λιπαρά κομμάτια κρέατος συνιστώνται εδώ και καιρό λόγω των κινδύνων που σχετίζονται με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και την αυξημένη χοληστερόλη.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.