ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να μην κολλήσετε γρίπη – Τι συμβουλεύει το CDC

Στην Ελλάδα εποχικές εξάρσεις γρίπης εμφανίζονται κατά τους χειμερινούς μήνες (από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο)

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να μην κολλήσετε γρίπη – Τι συμβουλεύει το CDC

Τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), με αφορμή τη γρίπη δίνουν βασικές συμβουλές για να αποφευχθεί η μετάδοση.

Στην Ελλάδα εποχικές εξάρσεις γρίπης εμφανίζονται κατά τους χειμερινούς μήνες (από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο).

Τι πρέπει να κάνετε:

  • Αποφύγετε τη στενή επαφή με άτομα που είναι άρρωστα.
  • Καθαρίστε και απολυμάνετε επιφάνειες και αντικείμενα που μπορεί να έχουν μολυνθεί με ιούς που προκαλούν γρίπη.
  • Αποφυγή της πολυκοσμίας και της επαφής με ασθενείς κυρίως οι ευπαθείς ομάδες. Στο βαθμό που είναι εφικτό, αποφεύγουμε την πολυκοσμία, π.χ. τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τον κινηματογράφο ή το θέατρο. Αντίθετα επιλέγουμε δραστηριότητες εξωτερικού χώρου, όπως βόλτες στην εξοχή ή αθλητικές δραστηριότητες εξωτερικού χώρου.
  • Εάν ανήκετε εσείς σε ομάδα υψηλού κινδύνου, να φοράτε τη χειρουργική μάσκα σε χώρους με συγχρωτισμό και να θυμάστε να πλένετε συχνά τα χέρια σας μέσα στη μέρα.
  • Τέλος, εάν στον παιδικό σταθμό ή στο σχολείο έχει έξαρση κρουσμάτων, εάν είναι εφικτό κρατήστε το παιδί στο σπίτι

Βασικές οδηγίες για να μην κολλήσουμε γρίπη

  • Επιστρέφοντας στο σπίτι, αλλάζουμε ρούχα και βγάζουμε τα παπούτσια.
  • Δεν αγγίζουμε το πρόσωπο, τα μάτια, τη μύτη και στο στόμα με τα χέρια.
  • Και μια τελευταία συμβουλή: Μειώνουμε ή αποφεύγουμε εντελώς το κάπνισμα. Ο καπνός περιέχει νικοτίνη, καρκινογόνες ουσίες και τοξίνες. Με την καύση, οι βλαπτικές ουσίες πολλαπλασιάζονται λόγω της εξαέρωσης, της πυρόλυσης, της πυροσύνθεσης του καπνού και των άλλων χημικών προσθέτων που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των διαφόρων ειδών τσιγάρου. Οι ουσίες αυτές δρουν απευθείας στο επιθήλιο της αναπνευστικής οδού, αλλοιώνοντας τις ιδιότητες του φυσιολογικού επιθηλίου και την αμυντική του ικανότητα. Γι’ αυτό, οι καπνιστές κινδυνεύουν περισσότερο από την γρίπη και τις επιπλοκές της.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.