ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ογκολόγος αποκαλύπτει το φαγητό που είναι επικίνδυνο για τον καρκίνο του εντέρου

Ογκολόγος αποκαλύπτει το φαγητό που είναι επικίνδυνο για τον καρκίνο του εντέρου

Ο ογκολόγος και ο χειρούργος Ιβάν Καράσεφ αποκάλυψε ότι η κατανάλωση κόκκινου κρέατος συνδέεται με σοβαρούς κινδύνους για καρκίνο του παχέος εντέρου.

Αυτά είναι τα συμπεράσματα που προέκυψαν από την ανάλυση δειγμάτων DNA φυσιολογικού ιστού και ιστού όγκου, που ελήφθησαν από 900 ασθενείς, την οποία έκαναν Αμερικανοί ερευνητές μετά την ανάλυση στοιχείων για τη διατροφή των ατόμων αρκετά χρόνια πριν την ογκολογική διάγνωση.

Σύμφωνα με τον Καράσεφ, η ζημιά του DNA ήταν πολύ πιο συνήθης σε άτομα που έτρωγαν πολύ κόκκινο κρέας σε κάθε μορφή, παρότι η κατανάλωση πουλερικών και ψαριών δεν είχε κάποια σχέση.

Πρόσθεσε ότι άτομα με υψηλότερο επίπεδο ζημιάς στο DNA, είχαν 47% περισσότερες πιθανότητες θανάτου από καρκίνο του παχέος εντέρου απότι ασθενείς χωρίς τέτοια σημαντική ζημιά.

«Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι από τους πιο διαδεδομένους και δεν είναι μόνο η διατροφή αλλά και ο τρόπος ζωής που συμβάλλει στην ανάπτυξή του. Επομένως, συνίσταται στον καθένα να κάνει κολονοσκόπηση όταν συμπληρώνει τα 45 του έτη» κατέληξε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.