ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Προσθέστε το αλεύρι αμυγδάλου στη διατροφή σας – Τα ευεργετικά στοιχεία του

Προσθέστε το αλεύρι αμυγδάλου στη διατροφή σας – Τα ευεργετικά στοιχεία του

Μία ενδιαφέρουσα εναλλακτική λύση για το συνηθισμένο αλεύρι, μια πολύ καλή επιλογή συνιστά το αμυγδαλόλευρο.

Το αλεύρι αμυγδάλου είναι μια υγιεινή εναλλακτική λύση εάν σκέφτεστε μια δίαιτα χωρίς γλουτένη, καθώς έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, ενώ σύμφωνα με το healthdigest.com, σε αντίθεση με το ραφιναρισμένο αλεύρι, το αλεύρι αμυγδάλου δεν έχει υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, γεγονός που το καθιστά καλύτερη επιλογή εάν είστε διαβητική ή απλά θέλετε να ελέγξετε το σάκχαρό σας.

Τα οφέλη του για την υγεία

Το αλεύρι αμυγδάλου είναι εκπληκτικά θρεπτικό, καθώς μια μερίδα 30 γρ. παρέχει 6 γραμμάρια πρωτεΐνης και 3 γραμμάρια φυτικών ινών, καθώς και 9 γραμμάρια μονοακόρεστων λιπαρών. Επιπλέον, το αλεύρι αμυγδάλου περιέχει το 35% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης της αντιοξειδωτικής βιταμίνης Ε, ενώ περιέχει, επίσης, μαγγάνιο, μαγνήσιο, χαλκό και φώσφορο.

Το αλεύρι αμυγδάλου κάνει καλό στην καρδιά και τον εγκέφαλο

Η βιταμίνη Ε στο αλεύρι αμυγδάλου συνδέεται με τη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων, αναφέρει το healthdigest.com. Το μονοακόρεστο λίπος που περιέχει μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων της «κακής» χοληστερόλης στο αίμα, η οποία βοηθά στην προστασία από καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικό, σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία. Τα αμύγδαλα βοηθούν, επίσης, στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και μπορούν να αυξήσουν τη ροή του αίματος.

Επιπλέον, έρευνες δείχνουν ότι η βιταμίνη Ε είναι, επίσης, καλή για τον εγκέφαλο. Λόγω των αντιοξειδωτικών της ιδιοτήτων, συνδέεται με βελτιωμένη γνωστική λειτουργία και μνήμη, που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της νόσου του Αλτσχάιμερ. Εάν η βιταμίνη Ε χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλα αντιοξειδωτικά ή αντιφλεγμονώδη, θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο αποτελεσματική.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το αλεύρι αμυγδάλου

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι αμυγδάλου στο ψήσιμο, αλλά επειδή δεν έχει γλουτένη, δεν λειτουργεί καλά για την παρασκευή ψωμιού. Ωστόσο, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε συνταγές κέικ, μπισκότων, μάφιν και ζαχαροπλαστικής, αναφέρει το healthdigest.com.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.