ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σοκολάτα υγείας ή γάλακτος: Ποιες είναι οι διαφορές που έχουν στις θερμίδες και την ζάχαρη;

Αξίζει όντως η στέρηση της δεύτερης;

Σοκολάτα υγείας ή γάλακτος: Ποιες είναι οι διαφορές που έχουν στις θερμίδες και την ζάχαρη;

Η σοκολάτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά εκατομμυρίων ανθρώπων στον πλανήτη. Γλυκιά, πικρή, λευκή ή γάλακτος, είναι ένα γλυκό που λίγοι μπορούν να αντισταθούν. Επειδή όμως έχει πολλές θερμίδες και παχαίνει, θέλει σίγουρα μέτρο στην κατανάλωση της.

Αξίζει όμως να θυσιάσεις την αγαπημένη σου σοκαλάτα γάλακτος με την μαύρη για τις θερμίδες; Σύμφωνα με τις διατροφικές της αξίες, η δεύτερη έχει περισσότερο σίδηρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, βιταμίνη Ε και αντιοξειδωτικά συστατικά. Κοινώς, είναι περισσότερο καλό το να τρως μαύρη σοκολάτα για την υγεία σου, παρά για την γεύση της.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τη θρεπτική αξία της μαύρης και της σοκολάτας γάλακτος:

  • 25 γρ. μαύρη σοκολάτα 72%, περιέχουν 145 θερμίδες, 9.6 γρ. λιπαρών, και 6.3 γρ. κορεσμένων λιπαρών
  • 25 γρ. σοκολάτα γάλακτος, περιέχουν 140 θερμίδες, 8.2 γρ. λιπαρών και 5.6 γρ. κορεσμένων λιπαρών

Άρα, που καταλήγουμε;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν η μαύρη σοκολάτα σου αρέσει, όπως και η γάλακτος ή ακόμα περισσότερο, τότε προτίμησε την, μιας και είναι ένα super food. Αν πάλι δεν μπορείς χωρίς την αγαπημένη σου σοκολάτα, μην την αλλάζεις, γιατί οι θερμίδες τους είναι οι ίδιες πάνω κάτω.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.