Ξέρετε για ποιο λόγο δεν μπορούμε να ξαναβάλουμε στην κατάψυξη ένα φαγητό που ξεπαγώσαμε;

Ας δούμε πρώτα γιατί χαλάει το φαγητό:

Όταν αφήνουμε τα φαγητά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, δημιουργούνται βακτήρια, τα οποία είναι πολύ επικίνδυνα.

Στην κατάψυξη η διαδικασία αυτή γίνεται στο ελάχιστο, στο ψυγείο γίνεται πιο γρήγορα και εκτός ψυγείου γίνεται πάρα πολύ γρήγορα.

Όταν παγώνουμε το φαγητό, επιβραδύνουμε την ανάπτυξη των βακτηρίων. Με το που το ξεπαγώνουμε ξεκινά η ανάπτυξή τους και αν το καταψύξουμε ξανά, αυτά που αναπτύχθηκαν κατά την απόψυξη, παραμένουν!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι την επόμενη φορά που θα τα ξεπαγώσουμε θα υπάρχουν και αυτά, αλλά και κατά τη διαδικασία του επαναξεπαγώματος τα επόμενα που θα αναπτυχθούν θα είναι πολύ περισσότερα.