Ένα ποτήρι Pinot noir και μια φέτα Gruyere είναι ένα αντικειμενικά νόστιμο σνακ, που συμβάλλει στη διατήρηση της γνωστικής υγείας μέχρι τη μέση και τη μεγάλη ηλικία, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Ερευνητές στο Iowa State University πραγματοποίησαν την πρώτη έκθεση μεγάλης κλίμακας που προσδιορίζει ορισμένα τρόφιμα ως επιτυχημένα στην καταπολέμηση του Αλτσχάιμερ. Επικαλούμενη ένα ερευνητικό άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Alzheimer Disease, το Research Finds αναφέρει ότι 1.787 ενήλικες ηλικίας, μεταξύ 46 και 77 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο, ολοκλήρωσαν τις βασικές δοκιμές Fluid Intelligence Tests μεταξύ 2006-2010, 2012-2013 και 2015-2016 . Αυτές οι εξετάσεις βοήθησαν τους ερευνητές να εκτιμήσουν και να παρακολουθήσουν τη γνωστική τους λειτουργία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και στις τρεις αξιολογήσεις, οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν σχετικά με την κατανάλωση τροφής και ποτού, όπως: φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα, ωμά λαχανικά, σαλάτα, μαγειρεμένα λαχανικά, λιπαρό και άπαχο ψάρι, μεταποιημένο κρέας, πουλερικά, βόειο κρέας, αρνί, χοιρινό, τυρί, ψωμί, δημητριακά, τσάι, καφές, μπύρα, μηλίτης, κόκκινο κρασί, λευκό κρασί, σαμπάνια και λικέρ.