ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυτά τα χειμερινά λαχανικά μπορούν να προστατεύσουν την υγεία σας

Αυτά τα χειμερινά λαχανικά μπορούν να προστατεύσουν την υγεία σας

Ο χειμώνας εκτός από το κρύο και τις ασθένειες μας φέρνει και μία σειρά από εξαιρετικά λαχανικά, που μόνο καλό μπορούν να κάνουν την υγεία μας.

Μερικές από αυτές μάλιστα μπορούν να κάνουν πιο υγιεινή αλλά και πιο «νόστιμη» την καθημερινότητά μας.

Μπρόκολο

Με μόλις 175 γραμμάρια μπρόκολου η ανάγκη του σώματός μας για βιταμίνη Κ έχει καλυφθεί κατά 276%! Συν τοις άλλοις, το μπρόκολο μπορεί να σας βοηθήσει στη ρύθμιση των επιπέδων της βιταμίνης D στο σώμα σας.

Λαχανάκια Βρυξελλών

Τον χειμώνα έχουν την τιμητική τους και καλό είναι από την στιγμή που έχουμε την δυνατότητα να εντάσσουμε στο διατροφικό μας πρόγραμμα. Τα λαχανάκια Βρυξελλών δεν είναι απλά πεντανόστιμα αλλά και πάρα πολύ θρεπτικά καθώς μόλις 100 γραμμάρια από αυτά είναι αρκετά για να δώσουν στον οργανισμό μας την απαιτούμενη ποσότητα βιταμίνης C που χρειαζόμαστε ημερησίως.

Λάχανο

Γεμάτο από σινιγρίνη, μια θρεπτική ουσία που μας προστατεύει από τον καρκίνο, το πράσινο λάχανο είναι ό,τι πρέπει για την χειμωνιάτικη διατροφή μας. Από την μεριά του, το κόκκινο λάχανο έχει ανθοκυανίνες, που βοηθάνε στην μείωση του κινδύνου χρόνιων παθήσεων, όπως ο διαβήτης. Γενικότερα, όλα τα είδη λάχανου περιέχουν πολυφαινόλες που παρέχουν αντιφλεγμονώδη οφέλη.

Κουνουπίδι

Μέλος της ευρύτερης οικογένειας των λαχανικών, το κουνουπίδι περιέχει τα φυτοθρεπτικά συστατικά που ονομάζονται ινδόλες και τα οποία, σύμφωνα με μελέτες, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου. Με 100 γραμμάρια ημερησίως έχετε καλύψει περισσότερο από το 90% των αναγκών σας για βιταμίνη C.

Χόρτα

Τα χόρτα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, ασβέστιο, μαγνήσιο και κάλιο. Μελέτες δείχνουν επίσης ότι τα νιτρικά άλατα που βρίσκονται στα χόρτα μπορούν να βελτιώσουν την ροή του αίματος. Ο χειμώνας είναι η ιδανική εποχή για αυτά και επιβάλλεται να είναι κομμάτι της διατροφής μας.

Κρεμμύδια

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κερκετίνη είναι ένα συστατικό του κρεμμυδιού που καταπολεμά τις φλεγμονές. Μπορεί το παλιό κόλπο που έκαναν στα χωριά και σύμφωνα με το οποίο αν ακουμπούσες ένα κρεμμύδι στο σημείο που είχες χτυπήσει τότε το τραύμα σου περνούσε, να μην έχει μεγάλη βάση αλλά η αλήθεια είναι πως τα συστατικά του κρεμμυδιού έχουν τέτοιες ανακουφιστικές ιδιότητες. Αρκεί να τα τρως φυσικά…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.