Υδατάνθρακες; Δες με τι μπορείς να τους αντικαταστήσεις

Υδατάνθρακες; Δες με τι μπορείς να τους αντικαταστήσεις

Είτε λόγω προσπάθειας απώλειας βάρους είτε λόγω προσωπικής προτίμησης, η αποφυγή των υδατανθράκων αποτελεί κοινή προσπάθεια και είναι, ομολογουμένως, ένα δύσκολο κεφάλαιο για αρκετούς ανθρώπους.

Αντί να στερηθείς όμως τελείως μερικά από τα γεύματα που σε ευχαριστούν στην καθημερινότητα σου, μπορείς να μάθεις να τα φτιάχνεις “πειραγμένα”, με μερικές έξυπνες διαφοροποιήσεις.

Δες παρακάτω τις καλύτερες και υγιεινές εναλλακτικές για υδατάνθρακες στα γεύματα σου:

Αντί για μακαρόνια, σπαγκέτι από κολοκυθάκια

Τα κολοκυθάκια έχουν ελάχιστες θερμίδες και συνδυασμένα με την κατάλληλη σάλτσα, μπορούν να αντικαταστήσουν τέλεια τα μακαρόνια. Μια μερίδα μακαρόνια περιέχει 190 θερμίδες, ενώ η ίδια ποσότητα σε κολοκυθάκια έχει 8! Ζέστανέ τα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή αφυδάτωσέ τα στο φούρνο για να φτιάξεις τραγανά noodles.

Αντί για ψωμί, πιτάκια σίκαλης

Ένα πιτάκι περιέχει λιγότερες από 71 θερμίδες, ενώ 2 φέτες ψωμί έχουν 140-190. Χρησιμοποίησε τα για να φτιάξεις δύο τυλιχτά αντί για σάντουιτς με ψωμί.

Αντί για ρύζι, ρύζι από κουνουπίδι

Μπορεί να σου ακούγεται περίεργο, αλλά το βραστό τριμμένο κουνουπίδι με κάρυ είναι πολύ νόστιμο και αξίζει να το δοκιμάσεις. Εκτός αυτού όμως, αντικαθιστώντας μισό φλιτζάνι ρύζι με την ίδια ποσότητα κουνουπιδιού, γλυτώνεις 110 θερμίδες και 27,2 γρ. υδατάνθρακες.

Αντί για πουρέ πατάτας, πουρέ γλυκοπατάτας

Αντικαθιστώντας την πατάτα με τη γλυκοπατάτα, η οποία είναι γεμάτη θρεπτικά συστατικά και έχει υπέροχη γεύση, μειώνεις τα λιπαρά και τις θερμίδες χωρίς να στερηθείς τη γεύση.

Αντί για τορτίγια, φύλλα iceberg

Αν θες να φτιάξεις ένα σάντουιτς, δοκίμασε αντί για τορτίγια να χρησιμοποιήσεις τραγανά φύλλα iceberg τα οποία γίνονται απολαυστικά όταν συνδυάζονται με κιμά, φασόλια ή άλλη γέμιση.

Αντί για κουσκούς, κινόα

Παρόλο που μοιάζουν στην όψη και τη γεύση, αυτά τα δυο διαφέρουν αρκετά: Το κουσκούς είναι επεξεργασμένο αλεύρι σίτου, ενώ η κινόα είναι πλήρες δημητριακό που σου προσφέρει χορταστική πρωτεΐνη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.