ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Αυγό: Οκτώ ενδιαφέρουσες πληροφορίες που σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμες

Θα σε βοηθήσουν στην καθημερινότητά σου

Αυγό: Οκτώ ενδιαφέρουσες πληροφορίες που σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμες

Το αυγό μπορεί να σε βοηθήσει αρκετά στην καθημερινότητά σου με διάφορους τρόπους  όπως σε περίπτωση απλού πονοκεφάλου ή ακόμη και hangover.

Η διατροφολόγος Βαρβάρα Καραγιαννίδου μας δίνει μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το αυγό, το οποίο αποτελεί πλήρη τροφή.

1. Το αυγό όντως αποτελεί πλήρη τροφή. Περιέχει 6 γραμμάρια πρωτεΐνης (3 γρ. στο ασπράδι και 3 γρ. στον κρόκο), λουτεΐνη και ζεαξανθίνη για καλύτερη όραση, απαραίτητα ω-3 ακόρεστα λιπαρά οξέα, και όλα αυτά με μόλις 70 θερμίδες.

2. Οι κρόκοι των αυγών περιέχουν μια βιταμίνη του συμπλέγματος Β που ονομάζεται χολίνη, η οποία είναι απαραίτητη για την λειτουργία των εγκεφαλικών κυττάρων και των νευροδιαβιβαστών.

3. Τα αυγά είναι απάντηση στον πονοκέφαλο, λόγω του υψηλού επιπέδου ενός αμινοξέος της κυστεΐνης, που βοηθά στη διάσπαση της ακεταλδεΰδης, η οποία είναι η βασική αιτία του.

4. Τα αυγά βοηθούν επίσης το σώμα να απαλλαγεί από τοξίνες που παράγονται κατά την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

5. Ο αναπαραγωγικός κύκλος της κότας διαρκεί μία μέρα, που σημαίνει ότι γεννά περίπου ένα αυγό ανά 24ωρο, ακόμη κι αν δεν υπάρχει κόκορας στο κοτέτσι, άρα τα αυγά του εμπορίου δεν είναι γονιμοποιημένα.

6. Δεν χρειάζεται να φυλάσσονται στο ψυγείο αφού διατηρούνται εξαιρετικά και σε θερμοκρασία δωματίου. Αν όμως τα βάλουμε στο ψυγείο, θα πρέπει να τα μαγειρέψουμε αμέσως μόλις τα βγάλουμε.

7. Πιο σκούρους κρόκους έχουν τα αυγά από κοτόπουλα που έχουν στην διατροφή τους πρασινάδες και ζωύφια. Επειδή αυτό το είδος διατροφής περιέχει καροτενοειδή, οι κρόκοι τείνουν να έχουν πιο ζωντανό χρώμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

8. Όταν φτιάχνετε ομελέτα, καλό είναι να βάζετε το αλάτι στο τέλος επειδή το αλάτι τραβάει την υγρασία, με αποτέλεσμα η ομελέτα να μην γίνεται όσο αφράτη θα θέλατε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.