Golo: Η νέα τάση για απώλεια βάρους – Τι τροφές περιλαμβάνει;

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτής της μοντέρνας δίαιτας

Golo: Η νέα τάση για απώλεια βάρους – Τι τροφές περιλαμβάνει;

Η προσπάθεια να χάσεις βάρος με ασφάλεια μπορεί να είναι δύσκολη. Έχει μελετηθεί ευρέως, ότι οι ακραίες δίαιτες με εξαιρετικά περιοριστική πρόσληψη θερμίδων δεν αποδίδουν μακροπρόθεσμα, αλλά ακολουθώντας τη δοκιμασμένη και αληθινή συμβουλή της κατανάλωσης τροφών πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά με μέτριες μερίδες, μπορεί να σου φαίνεται σαν μια αργή διαδικασία.

Εάν προσπάθησες να αναθεωρήσεις τη διατροφή σου μόνο και μόνο για να διαπιστώσεις ότι τίποτα δε φαίνεται να αποδίδει, τότε σίγουρα αναρωτιέσαι πώς τελικά θα χάσεις βάρος.

Η εταιρεία πίσω από τη δίαιτα GOLO πιστεύει ότι πολλοί αγωνίζονται να χάσουν βάρος και να το διατηρήσουν λόγω των ορμονών τους – ιδιαίτερα μιας ορμόνης που ονομάζεται ινσουλίνη, η οποία παίζει βασικό ρόλο στη μεταβολική λειτουργία.

Η ιδέα πίσω από το GOLO (που σημαίνει Go Lose Weight) είναι ότι εάν η ινσουλίνη σου δεν ελέγχεται σωστά, η μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους θα είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί. Η δίαιτα στοχεύει να βοηθήσει τους οπαδούς να πάρουν τον έλεγχο της διαχείρισης της ινσουλίνης τους μέσω του διατροφικού προγράμματος και του καθημερινού συμπληρώματος του προγράμματος.

Η δίαιτα GOLO χρονολογείται από το 2009, αλλά ο ιστότοπος του προγράμματος δεν αναφέρει λεπτομερώς ποιος σκέφτηκε την ιδέα, εκτός από το ότι ήταν μια ομάδα γιατρών, φαρμακοποιών και ερευνητών. Να τι αποκαλύπτει ο ιστότοπος: Η δίαιτα GOLO ήταν η δίαιτα με το περισσότερο γκουγκλάρισμα το 2016, μία απάντηση για το πόσο δημοφιλής έχει γίνει. Τι είναι η δίαιτα GOLO, γιατί η ινσουλίνη είναι τόσο σημαντική όσον αφορά την απώλεια βάρους και είναι πραγματικά νόμιμο αυτό το διατροφικό πρόγραμμα;

ΕΔΏ ΕΊΝΑΙ ΤΙ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΊΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΊΑΙΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΊΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΆΤΩΝ GOLO ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΉΣΕΙΣ, ΣΎΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΎΣ

Πώς λειτουργεί η δίαιτα GOLO;

Όπως αναφέρθηκε, η δίαιτα GOLO βασίζεται στην ιδέα ότι το να ελέγχεις την ινσουλίνη σου – αντί να μειώσεις την πρόσληψη θερμίδων ή να κόψεις ολόκληρες ομάδες τροφίμων – είναι το κλειδί για τη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού. Μόλις ο μεταβολισμός σου λειτουργήσει βέλτιστα, μπορείς να χάσεις βάρος και να το διατηρήσεις πιο εύκολα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας. Εξηγεί ότι η παγίδα του γιο-γιο (γνωστή και ως δίαιτα γιο-γιο) μπορεί να επιβραδύνει τον μεταβολισμό, διαταράσσοντας τις ορμόνες που εμπλέκονται στον έλεγχο του βάρους.

Λέει επίσης ότι μερικοί άνθρωποι με αργό μεταβολισμό έχουν στην πραγματικότητα αντίσταση στην ινσουλίνη, όταν τα κύτταρα των μυών, του λίπους και του ήπατος δεν ανταποκρίνονται καλά στην ινσουλίνη. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους. Ενώ υπάρχουν αρκετές ορμόνες που πιστεύεται ότι εμπλέκονται στην όρεξη, το μεταβολισμό και τη διαχείριση του βάρους, το GOLO εστιάζει στην ινσουλίνη, η οποία υποτίθεται ότι ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα σου.

Με απλά λόγια, όταν η ινσουλίνη δεν κάνει τη δουλειά της να διανέμει ενέργεια στα κύτταρα σου, η ζάχαρη παραμένει στο αίμα σου και το σώμα σου αποθηκεύει το επιπλέον ως λίπος. Η ιδέα πίσω από το GOLO είναι ότι θα φτάσει τα επίπεδα ινσουλίνης και σακχάρου στο αίμα εκεί που ανήκουν, βοηθώντας σε έτσι να χρησιμοποιείς αποτελεσματικά την ενέργεια.

Η δίαιτα GOLO έχει δύο βασικά συστατικά: ακολουθώντας το διατροφικό πρόγραμμα GOLO και λαμβάνωντας το συμπλήρωμα Release του προγράμματος. Όταν πληρώνεις για να εγγραφείς, λαμβάνεις ένα κιτ καλωσορίσματος, το οποίο περιέχει δύο φυλλάδια: Μεταβολικό Σχέδιο και Ξεπερνώντας Εμπόδια Διατροφής. Διατυπώνουν με ευνόητους όρους τη θεωρία της δίαιτας, πόσο μπορείς να φας, ποια τρόφιμα μπορείς να επιλέξεις και τι να κάνεις για να παραμείνεις στο πρόγραμμα όταν, για παράδειγμα, πρέπει να πάρεις το μεσημεριανό σου έξω.

Επίσης, συμβουλεύει πώς να ξεκινήσεις την άσκηση, εάν δεν είσαι ήδη σε μια ρουτίνα.

Το κιτ συνοδεύεται επίσης από το συμπλήρωμα έκδοσης του προγράμματος. Υπάρχουν επίσης λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο εγγραφής για έναν λογαριασμό myGOLO, ο οποίος προσφέρει ηλεκτρονική υποστήριξη, πρόσβαση σε περισσότερες συμβουλές και συνταγές και άλλες πληροφορίες.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΆΝΕΙ ΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΓΕΥΜΆΤΩΝ GOLO;

Η παρακολούθηση του προγράμματος γευμάτων GOLO αποτελείται από την ανάμειξη και την αντιστοίχιση επιτρεπόμενων τροφών από τις ακόλουθες κατηγορίες: πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λαχανικά και λίπη.

Τρως τρία γεύματα την ημέρα ακολουθώντας τη δίαιτα GOLO, ωστόσο μπορεί να έχεις ένα σνακ εάν μείνεις νηστική περισσότερο από τέσσερις έως πέντε ώρες μεταξύ των γευμάτων ή εάν ασκείσαι. Κάτι άλλο που είναι ενδιαφέρον για τη δίαιτα GOLO είναι ότι το πρωινό και το μεσημεριανό γεύμα είναι μεγαλύτερα γεύματα από το βραδινό.

ΤΙ ΕΊΔΟΥΣ ΤΡΟΦΈΣ ΤΡΩΣ ΣΤΗ ΔΊΑΙΤΑ GOLO;

Ακολουθεί μια λίστα με το τι μπορείς να φας στη δίαιτα GOLO, αναλυμένη ανά κατηγορίες τροφίμων του προγράμματος. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι ορισμένα τρόφιμα μπορούν να χωρέσουν σε περισσότερες από μία κατηγορίες. Για παράδειγμα, τα φασόλια είναι και πρωτεΐνη και υδατάνθρακες.

Πρωτεΐνες
Βοδινό κρέας
Κοτόπουλο
Χοιρινό
Αυγά

Θαλασσινά
Φασόλια και όσπρια
Τόφου
Tempeh
Ζωμός οστών
Γαλακτοκομικά (συμπεριλαμβανομένου του γιαουρτιού, του τυριού και του γάλακτος)

Υδατάνθρακες
Δημητριακά ολικής αλέσεως (όπως καστανό ρύζι, βρώμη, κινόα και κριθάρι)
Καρπός
Φασόλια και όσπρια

Λαχανικά
Όλα τα λαχανικά

Λίπη
Βούτυρο
Ελαιόλαδο ή λάδι αβοκάντο
Αβοκάντο
Ξηροί καρποί και σπόροι

ΠΟΙΑ ΕΊΝΑΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΉΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΉΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΊΤΕ ΤΗ ΔΊΑΙΤΑ GOLO;

Πλεονεκτήματα

  • Ενθαρρύνει την κατανάλωση περισσότερων ολόκληρων τροφών, ενώ ελαχιστοποιεί τα υπερβολικά επεξεργασμένα. Η επιστημονική έρευνα έχει δείξει ότι αυτό είναι, στην πραγματικότητα, ευεργετικό για την απώλεια βάρους.
  • Δεν είναι υπερβολικά περιοριστική. Υπάρχουν ακόμα πολλά, πολλά φαγητά στο τραπέζι του GOLO για τη δημιουργία γευμάτων.
  • Το πρόγραμμα συνοδεύεται από συμβουλές υγιεινής διατροφής και προγραμματισμού γευμάτων. Το να καταλάβεις τι να φας μπορεί να είναι εμπόδιο κάθε φορά που ξεκινάς ένα νέο διατροφικό πρόγραμμα. Όταν εγγραφείς στο GOLO, θα έχεις πρόσβαση στις συνταγές και στους οδηγούς προγραμματισμού γευμάτων.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μειονεκτήματα

  • Στερείται έρευνας. Χρειάζεται να γίνει περισσότερη επιστημονική έρευνα για να σταθεροποιηθεί πραγματικά η σύνδεση μεταξύ του προγράμματος GOLO και της μακροπρόθεσμης απώλειας βάρους.
  • Έρχεται με ένα συμπλήρωμα που δεν χρειάζεσαι πραγματικά. Με το πρόγραμμα GOLO, μέρος αυτού που πληρώνεις είναι το συμπλήρωμα. Δεν υπάρχουν στέρεες επιστημονικές αποδείξεις ότι οποιοδήποτε συμπλήρωμα μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.
  • Δεν είναι δωρεάν. Σε αντίθεση με ορισμένα άλλα προγράμματα διατροφής, όπως η μεσογειακή διατροφή ή μια διατροφή με βάση τα φυτά, η δίαιτα GOLO συνοδεύεται από χρέωση για εγγραφή, συμπεριλαμβανομένου του συμπληρώματος Release.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.